Tak nak mkn nasi

Assalamualikum dan salamsejahtera...Mom smua....Ita nk tnya mcm mna nk bagi anak 10 bulan mkn nsi ye..Sbb skrng ni dye ssh sngat nk mkn nasi....Harap kn susu bdn jer....#bantusharing

2 Các câu trả lời

macam anak saya sis , anak no 2 . makan sebulan je . pastu tak makan dah , hanya makan buahan je bmi still okay . tapi dah besar sgt2 picky , makan nasi putih kosong dan nasi lemak kosong . geli lauk . bila suap lauk dia muntah . dia baru belajar telur goreng . tapi dia suka makan yogurt , buahan mcmtu la . anak no 3 pulak , kurang makan nak susu je sampai 3 tahun . saya anak 3 tahun fully susu bdn takde campur . pakar pernah ckp 6bulan pertama , susu ibu sgt2 penting . lepastu tak berapa , bukan tak penting ye . tapi kena kenalkan dia makanan lain sama . selagi dia nak susu je , selagi dia kurang makan . anak sy tahun ni 4 tahun 11kg je . bila org tengok mcm budak 2 tahun baru . alhamdulillah ngam 3 tahun putus susu sebab sy pregnant . harap sis dpt ajar sikit2 makan nasi , walaupun sikit . tapi kerap . selamat berpuasa 😊

3y trước

Terima kasih sis....

baby memang kena minum susu sampai umur 2 tahun. mungkin baby sakit gusi sbb nak tumbuh gig so tak selesa. ataupun puan cuba bagi pasta, noodles... Cuba join happy baby food malaysia kat fb. byk idea

3y trước

Terima kasih sis...Gigi dye dh nk msuk lapan sis...Hahhah tpi skrng ad jugak lah dye nk mkn nsi