Pergi klinik untuk scan dulu x?

Assalamualaikum.selmt pgi..nk tnye..sy br semlm test pregntt tu.. alhamdulilhh..ada nmpk 2 garis..apa lngkh seterusnye..nk g klinik swasta dlu@klinik kerajaan utk buat buku pink..??terima kaseh...dh sebuln lebih lwat period🥰🥰#bantusharing #firstbaby

Pergi klinik untuk scan dulu x?
12 Các câu trả lời

puan pergi klinik swasta check scan kandungan puan serta doktor berikan ubat asid folic dan dah 12w baru boleh buat buku pink.. mcm saya pengalaman gugur banyak kali sebab rahim sy lemah. jadi doktor syorkan scan for 8week dan dtg lg 10w baby ok semua baru buat buku.

3y trước

alhamdulilhh.ada doktr bg ubt antibiotics asid folic ..sekrg ni mkn ubt ni dluu..21hb t g clinic swasta blik..doa2kn kndgn sy seht dn dlm rahim .. aamin yarabbillalamin 💓😘

kalau kkia dkt area sini kena 12 weeks dlu utk appointment.bila sy taw dh pregnant sy pg scan dkt klinik swasta dlu dptkan acid folic dgn calcium dulu... week 10 sy akn repeat scan. nt dh smpai tarikh appt dkt kkia baru sambung buka buku pink dkt sna

3y trước

oky awk.terima kaseh ...sy pun tgu lgi 2 mingu ni. br col klinik kerajaan.. terima kaseh

saya tahu diri pregnant terus pergi kk buat buku sbb tkut terjadi apa² first scan hari tu blm nmpk sbb awal lagi 13nii double scan semoga berjalan dengan lancar urusan 13hari bln nii first baby sekarang dh 6w2d

3y trước

alhamdulilhh....sy tgu lgi 2 MINGGU ni

saya scan swasta dlu..ckup 8mggu keats bru buat bku..tpi tnya kk dlu sbb lani pkp..saya ritu dpa whtssp tnya detail buka bku..pastu bru bg tarikh p kk.baby first hrap mmbsar dkt sihat..wlaupun alahan truk juga. 😅

3y trước

kne buat apoiment dlu yeee..baikk... terimaa kaseh..awkk bgthuu

buka buku pink masa 9w-12w sis. kalau sy lepas buka buku pink bru saya pegi scan swasta sbb excited baby first. kalau scan awal² biasanya nampak kantung je.. start mkan folic acid tau, kt farmasi ada.

3y trước

ahah awl jgk tu.. sebb sy dh 6 mingu pun xnampk lgi..doktr suh tgu 8 mingu@10 mingu...

Sye ke klinik swasta dlu utk scan.. kk skrg kol kne tunggu giliran.. kalau bru lagi, dorg akan panggil lambat, sye kne tggu dekat 2 bln bru diorg call..

tahnniah pn..sya pulak dpt tahu dh 8weeks.. Alhamdulillah skrg dh 20 weeks..sya pi bt buku pink dlm 9 weeks..time posa.. Allahuakbar..28 hari x posa. 😂😂

3y trước

hehe..yekew.. Sya 2x masok wad..13 botol air masok dlm bdn sya..lpas kuar wad..mkn semakin lalu..haha..tp sya bnda yg masam..mmang x lalu mkn..nk muntah..huhu

Terus ke kk buka buku boleh, atau puan nak double confirmation scan di swasta dulu pun boleh😊

3y trước

terima kaseh puan nurul... aamin2 yarabbillalamin...ya mujib..

stay at home je. makan acid folic. buku pink dia tak bagi bukak awal sangat. 10week baru pi kk

tunggu 10 week buat buku pink. jagan scan awal2 kat klinik swasta nanti tak nampak apa