Pedas

assalamualaikum ., wife mmg suka sngt pedas tak pedas ta sedap kata dea ., kali ni dea teringin nak mkn maggi pedas ayam bakar @ maggi hitam viral tuh .. masalahnya mknan tu pedas sngt bg saya boleh ke ibu sekalian ., ank pertama 15minggu ... dea dah buat muka tuu tolong ...

1 Trả lời

Sbnrnya klu mkn pedas ni, xde effect buruk sgt pun kt bby. Yg kena tu kat ibu, ganggu sistem pencernaan dia yg tgh carry baby ni. Sesetgh bdn org mmg kuat, xde mslh mkn pedas, lg2 bby boy, mcm sy dok bantai mkn samyang, asam pedas dll. haha tp kena sentiasa beringat, balancekan pemakanan tu. Sedap tu sedap la jgk, baby pun nak jgk mknn berkhasiat 😉