nak tau sngt

Assalamualaikum, sy nk tnya sy dh nk masuk 16 weeks dh tpi kenapa perut nipis je, bila tidur xnampak macm pregy pon?saya tkut sngt lau terjadi ape ape pada kandugan saya, sbb penantian ini nk dekat 2 tahun dh selepaas 1 kali gugur ??doakann semuanyaa baik baik ye momy momy semua??

35 Các câu trả lời

waalaikumussalam semua tu rezeki sis ta semestinya asal pregnant jaa perut kena memboyot boyot rezeki memasing kalau rezeki kita perut kecik tapi anak sihat alhamdulillah laa and kalau doc pun tade kata apa nothing to worry pun sama juga mcm alahan, ta semua ibu hamil kena dapat alah baru nak kata hamil kan kalau pertama kali Allah bagi begini, sok kedua ketiga Allah bagi rezeki nampak lain pulak ke ada ibu pulak stress sebab org duk kata perut besar sangat la apa laa, mcm mana perut pun tade masalah selagi tade masalah

Saya dah 17 weeks . Kdg2 besar kdg2 kecik saya pun hairan knpa bgitu juga perut saya klau hbis makan besar btul tapi klau dah buang air besar mula laa kecik sikit haha 😅 tapi takpe yg penting kandungan sehat manatau 5 6 or 7 bulan nnt jadi baby bump juga tu saya pun tak sabar nak besar perut juga hehe 🤭 sabar yerr sis mengikut saiz badan kita juga tu klau org tinggi lambat sikit besar tpi klau org pendek2 cepat besar sikit perut tu

InshaAllah xde apa2 sis.. 16w xnmpak lagi.... Cuba scan tgok keadaan bby. Klu ad degup jntung tu InshaAllah dia baik2 je kt dlam. Sma ngn sy la.. Kdg2 risau jugk sb dlm usia kndungan ni belom rse gerak bby. Perut pn xnaik sgt pn lagi.. Tp bby okey.. Dye dh gerk2 pn cme masih trlalu kecik., kita xdpt rse lagi😊

Saya sampai 7 bulan orang kata tak nampak macam pregnant. Masih awal lagi tu sis, normal je tu. Nanti dah 4 5 bulan pun nampak macam buncit biasa (depends pada orang). 20 week ke atas baru sis rasa sis pregnant kot bila sis dah rasa gerakan baby. Yang penting baby sihat sis

Usia kandungan kita sama sis...sy pun dlm dilema...dala baby first... Lagi la sy xde alahan.. hidup mcm org biasa...kdg2 tertanya2 baby ok ke x..heheh... Nak rasa dia tendang pun xrasa lg... Harap2 baby sihat2 jela dlm perut mommy ni...

Sy due lg 5 hari ni...nurse kt kk slalu jeles sbb sy pny perut segan2 je nmpk.. 😂😂😂 bju mngndung satu pun x prnh beli..rilek je sy.. 🤗🤗baby berat dh 3kg lbih..dy pndai mnyorok dlm perut

Usia kandungan kita sama puan.. Perut sy pun kecil mcm x pregnant dan sy pun x rasa apa dlm perut, tp bila scan baby sihat ja.. Jgn banyak fikir ya, yg penting baby sihat x kisah perut besar atau x..

slgi bby ttp membesar dlm perut xde mslh perut kecik ke besar sis .sy dh masok 8bulan baru org tahu sy prgnt sis .. sy relex je, xde mslh sbb stiap kali scan bby mmg mbesar sesuai dgn umur dia

Bgs la perut kecik asalkn membesar sihat. Sy start 5bln perut makin membulat dr minggu ke minggu. Baju sume dh mcm sarung nangka. Terpikir jgk nnt dh beranak jenuh nk kempiskn perut balik.

As long as Dr kata normal..so no need to think too much..Semak kepala je.kang besar sgt perut,mnegeluh mengah pulak..so enjoy ur pregnancy journey and bsyukur okay...😍