hb low

Assalamualaikum semuaa..sy dah prengny 7bln lbh nk tnya suggest ape lg selain ubt kk yg Dr bgi iberet folic.utk Naik kan hb cpt..dah 3 bln cek dri 10 trun ke 9.8 last cek smlm.. xnaik2 pelik betul ubt xserasi ke ape..mohon share sape2 yg Tau cara mknan minum ape lg yg ok utk hb naik cpt..next 2mggu lg repeat cek hb..klau xnaik2 lg nk masuk ubt melalui drip..??? xmau laa 2 last choice..

40 Các câu trả lời

Sy mle² prngny hb l0w..de 0rg ckp mkn jambu batu jus delima susu kambing..ok hb sy ok..tp gula sy plk yg naik..jd t² k sis mkn pape jgn tlebih gula..

5y trước

Oklaa sy tgh minum lazz susu kmbing..harap naiklaa dlm Mase 2 mggu ni..

Try mkn buah2 sis.. Xpun try mnum milk booster tu.. Saya pon bru try mnum juga milk booster tu.. Tpi saya lebih suka mkn kerang.. Mkn buah2

Sis bole cuba makan ubat dr doc tu + segelas sunquick orange sebelum sarapan...saya amalkan dr awl tak pnah turun dr 11.6 kdg naik pg 12++

5y trước

Owhh ok2 tq yea..😁

kurangkan minum milo kopi teh atau susu. banyakkan makan sayur hijau, jambu batu, kerang, bayam. semoga semua baik baik saja 💕

5y trước

Owhh mgkn la kot sbb minun Milo hari2 dk minum wlpun da jarak kn pom lg trun ade

Cuba makan jambu batu, kacang kuda banyak..insha allah hb akn naik.. Bnda brkafein ni kena kurangkan...

5y trước

Ok sis tq2

Sy dulu hb 9.8. Pastu sy try obimin, pati delima, minum nestum. Tak minum teh or kopi. Naikla dlm 11 lebih

5y trước

Owhh nti try nestum lak ..Ade mix ape2 x tambh susu ke ape dlm nestum?

Saya minum jus mamariam tu. Alhamdulillah. Smpai skrg 9 bulan hb maintain. Kalau dulu selalu rendah hb

5y trước

Saya makan ubat kk jugak. Jus mamariam tu sy mnum 2 sudu sblm tidur sis

MCM Sya sis..last doktor ada bagi ubat tu jenis kunyah memang sedap...hb pun cantik ja naik...

5y trước

Kena MKN 3 biji lah pagi tengahari dan malam...harga dia di farmasi 45 kot

Jambu batu , buah delima/patidelima. Ikan gorg, bayam , mkn ubt zincfr dgn air oren sblm tdr

5y trước

2 la kna ushalaa bgi Naik 11lbh..ni baru 29 mggu InsyaAllah harap.naiklaa🤗

Bykkam buah dan syur2 sis... Jambu btu pon bgus... Kerang dan daging pon okey tok naikkan hb...