hb low

Assalamualaikum semuaa..sy dah prengny 7bln lbh nk tnya suggest ape lg selain ubt kk yg Dr bgi iberet folic.utk Naik kan hb cpt..dah 3 bln cek dri 10 trun ke 9.8 last cek smlm.. xnaik2 pelik betul ubt xserasi ke ape..mohon share sape2 yg Tau cara mknan minum ape lg yg ok utk hb naik cpt..next 2mggu lg repeat cek hb..klau xnaik2 lg nk masuk ubt melalui drip..??? xmau laa 2 last choice..

40 Các câu trả lời

Sy hb low... Selalu bawah 10...tp maintain 8 la... Last 2 week hb sy 8.8 Dr 8.4...doc diagnos Sy ada apls... Plus Sy ada Sea ovalostomatocytpsis... N darah Sy cepat beku... Hari2 Sy cucuk clexane n mkn aspirin utk cair darah... Ubat kk or supplement mmg Sy x ambik... Tp doc nasihat kan juga utk ambik asid folic biasa...

5y trước

Owhh mmg sblm pregyy..sis mmg rendah ka??

Sy masa awal2 mkn iberet mcm awk juga...hb x naik2. Makin turun lg pulak smpi 8.9. Lps tu sy cuba mkn iberet tu kul 6am masa perut kosong. Kul 7.30am or 8am br ambik bfast. Alhamdulillah masa 30w naik 10. Smpi nk bersalin hb dh ok. Dan sy pun kerap mkn jambu batu.

5y trước

Wc. Semoga berjaya 😄

Hi, saya dulu mkan Maltofer. Tp produk ni tak kluar lg dipasaran. Lepas tu sy mkn Sangobion. n esoknye nak pg chekup, sy minum air beetroot 1 kotak kecik. brand Marigold- Purple Vaggie mixed fruit. Alhamdulillah naik hb saya.

Kalau boleh jangan minum milo lansung. Tu salah satu sebab hb turun. Sebab milo pon kategori caffeine yeee. Saya stop kopi, teh n milo. Alhamdullillah hb naik balik. Kalau nak minum pon just nestum gn horlick sahaja.

5y trước

Yuap sy try stop 2mggu ni..nestum yg original ke

Sy pun hb pernah drop. Sis elakkan minum milo, teh, caffein.. sy doc suggest mkn iberet 2 biji sehari. Jarakkan 1@2 jam sebelum amik breakfast. Sebelum checkup tu, sy makan jambu batu byk2.. insha Allah hb naik..

5y trước

Yea sy da buat semuaanyaa..xnaik2..ermm mcm mne yea? Ptt beli ubt lain ka? Meltofer ke..susu kambing ke?

Sblm ni hb ok 12.0 tp tiba2 drop jadi 10.0 msa check up.mgkin kurang xmkn buah.. p check up doktor dah bising2. Balik umh terus cari jmbu batu. Mkn smpai muak. Next check alhamdulillah hb naik jadi 11 lbh.

5y trước

Owhh menjadi jgk alhmdulilahh la laa..tqblh sis amalkan hari2

Waalaikumussalam.. Sy suka mkn buah n sayur masa mengandung😅.. Benda lain x boleyh mkn mual.. Husband plk slalu bagi minum jus delima.. Alhamdulillah hb sy okey sampai skarang..😁

Cuba mkn kurma safawi, kurma yg timbang tu..mahal sikit tpi boleh naikkan hb...sye pn rendah jgk mse 6 ke 7 bulan, nie dh masuk 8 bulan dh okay..11.8 kira okay la tu doc ckp hehehe

5y trước

Owhh ok2 tq sis 🤗

Waalaikumsalam. Mcam biasa hri2 kene mkn ubt yg nurse bagi & Sy amalkan jus mamariam + hari2 mkn buah.. Alhamdulillah mslah hb low & sembelit juga dapat diatasi😊

sis... sye jenis hb ok, mse msuk 9 bulan je hb drop sikit, trus sye amalakn... minum ubat ngan air jus oren setiap hari. alhamdulillah mse nk bersalin hb sye 13.7

5y trước

sye minum jus oren kotak tu..marigold laa feel frsh laa ...