baby bum kecil

Assalamualaikum Semua.. saya dah 5 bulan tapi perut still kecil.. itu normal ka.. ramai tgur.. sedih.. :'(

41 Các câu trả lời

Wa'alaikumussalam wbt sis 😊 sy pun mcm tu sis, sy nak masuk 6 bulan dah tp perut tak nampak sgt dan kadang tu orang pun tak tahu sy mengandung, balik kampung pun ada juga yang bertanya "tak nampak pun perut" "ehh betul ke ngandung?" .. 😅 Sedih tu ada tp positifkan semula perasaan, fikir baby sihat, berkembang dgn baik, syukur sgt dah sis ❤️.. Sebab kadang tgk badan juga, klu kulit tebal pun jarang nak nampak .. Sebab ada kenalan sy, tahu-tahu je dah bersalin sbb mmg tak nampak langsung mcm dia mengandung ❤️🌹 Apa pun semoga sis dan bby sihat selalu, Allahumma Aamiin..

5y trước

Allahumma Aamiin, terima kasih kembali .. Semoga yang terbaik untuk sis dan bby 😘 Dan kalau ada apa-apa yang tak selesa sgt dan risau soal bby, sis pergi je klinik terus iya utk checkup, jangan tangguh lama-lama ❤️ Jaga diri sis 🌹

Anak petama biasalah kot..sbb sy sendiri pun 6 bulan tak nampak perut pegnen... Yg perasan sy pegnen mula mula sekali is bapak mertua la. 🤣🤣🤣 Xtaulah mcm mana Dia blh kata sy pegnen..tp pandangan org tua tua kan mereka lebih makan garam. Sekali p klinik cek baby duk bejoget da dlm perut. Alhamdulillah sihat semua ..skrg 8bulan baru nampak sikit perut lg lg nk bejalan ke duduk ke.. 😅🤣 ditambah dgn berat badan naik je.. lg menonjol perut hehe

Tkpe... Jnji scan bby bert ok.. Cm sy rini 25w 3d... Ukur prut besr 28w mcm kombar plk pdhal tkde.....bert naik 3.5kg..arhh cemas.. Ni kne jumpa doc... Jgn la de apa2... Bby first sy 36w de drh tinggi plk on ubt..... Yg ni 12w sy on ubt cair darh supya tkde risiko drh tinggi... Jgn scan bby bsr.. Sbb yg no2 ni semngt sy bwak perut.. Nasi tkde la bnyk mkn.. Hahahhahaha... Lg de cyts tp cyts da mngecil.. Alhamdulillah bby gerak bgus.. Cuba perut besar

😂😂😂 normal sis. sis,jangan pikir sangat orng cakap. diorang bukan tahu keadaan baby awak kat dalam tu. kita je yg tahu baby sihat sudah. jangan banyak pikir benda2 neg ni. ada je most people yg bump kecil tp anak keluar sihat dan bambam. sy pun kecil juga sis dan as long doc kata baby takde masalah kena sy nak kisah diorang cakap. be positive bukan untuk kita je tp untuk anak kita. ok.

sy pun babybump kecikkkk .. haishh nak masuk 6 bulan dah .. ramai plak tuu yg tegoq .. rasa seteresssss!! 😂 tp chill sudah sis as long baby dok kick2 kita sendiri rasa pastu baby sihat on general nyaaa .. sy ada bgtau doc org cakap babybump kecik. doc gelak , dia kata takpa janji ukuran baby, tumbesaran baby membesaq ikut minggu ke minggu normal

Same ngn sya sis.. Sya tinggi.. Rmai jgk org tnye 'mane perut?'.. Sya tnye doc, doc ckp normal je sbb ktinggian sya.. Bile doc ukur rahim semua normal.. Bby pn aktif.. Mse bsalin pn 3.26kg,semua xpecaye sbb perut xnmpk tp bby bole thn jgk..so xyh risau/tkut selagi doc xckp pape sis..

Sabar. Saiz perut bukan masalah time mengandung. Janji anak tu sihat. Dah cek dgn doc kalau doc kata sihat n ok semua, tak payah lah risau pasal saiz perut tu sis. Sy pon mcm tu jgk. Ramai yg tegur. Tapi sy ketawa je. N alhamdulillah, baby sy sihat dan berat semua ok.

Sy seorang yg sgt chubby Bdn besar Org xkn perasan sy preggy da 6 month Bila pki bju Mmg xnmpk lgsg Bila sy bgtau sy preggy 6moth Ramai terkjut Sbb mmg xnmpk lgsg Perut sy besar n kulit perut tebal Kdg riso baby kecil je Tpi doc scan normal je

normal. sy kandungan 9 bulan masa pregnant dulu mcm 6 bulan je. ramai terkejut bila sy ckp tggu masa😆. siap pkai jeans tshirt biasa lagi tak payah beli baju pregnant. jimat duit. janji anak sihat. anak lahir pun x kecik sgt. 2.96kg.

Xpe sis.asalkan baby sihat. And biar kite sorang je tau ade babybump ke babybump kecik ke besar ke..nk tunjuk2 kat orang pon aurat jugk sebenarnye. Ramai terlepas pandang bende ni. Nampak simple. Biar kite dan suami kite je tau.