Confuse

Assalamualaikum semua, saya baru pregnant dlm 7 weeks, saya dapat tahu saya pregnant masa 6 weeks. So lepas buat upt pakai clear blue esok tu saya pegi jumpa doktor, then doktor cek dia cakap mmg 6 weeks so please refer tu KKIA yg berdekatan dgn rumah lah. Then kami pegi pulak ke KKIA dia just bgtau tarikh sekian utk register. Memang kalau pegi hospital or klinik dorg xda cek langsung ke? Saya seorang yg bekerja dan agak aktif jugak lah kalau bergerak sebelum ni?, lately saya rasa sakit dekat bahagian perut. Saya ada tanya kakak yg dah pernah pregnant sebelum ni dia cakap tu normal sebab baby nak membesar. Adakah tu normal ya mommies semua? Sebab kadang2 saya rasa sakit macam tgh period. Sakit dekat bahagian bawah perut, sakit dekat celah kangkang. Memang rasa mcm tgh period lah. Dan satu lagi, macam mana nak tahu kandungan kita oke @ tidak sebelum jumpa doktor ya? Tolong bantu saya wahai mommies sekalian. Terima kasih ?

1 Trả lời

Boleh consult doktor. Jgn dgr sgt ckp org sbb bdn masing2 x sama. Kalau risau baik pergi je klinik swasta. Lebih baik cari klinik swasta specialize utk ibu n ank sbb penerangan doktornya lebih bgs.

5y trước

Saya pun kadang terpikir jugak nak pegi klinik swasta utk cek. 3 tempat saya refer hospital n klinik sebelum ni semua kecewa. Sampai saya ada sakit2 masa tu pun tak sempat nak bagitau doktor. Dia punya rushing suruh saya refer klinik lain tu mcm nak halau saya 😂. Kawan yg sama preggy refer dgn klinik swasta dia punya explanation mmg puas hati. Btw, tq ya pn azira.