Sakit celah kangkang

Saya dah 35w3d, kelmarin checkup KK nurse ada tanya ada sakit tak celah kangkang. Saya mmg tak ada rasa sakit celah kangkang tu, so cakap je lah tak ada. Mungkin sbb saya active kot, masih bekerja naik turun tangga & kerja banyak berdiri/berjalan. Then nurse cakap "susah ni nak bersalin" 😭 saya 1st time mommy jadi clueless lah bab bab sakit semua ni. Bila nurse cakap macam tu, rasa down pulak. Mommies semua start berapa weeks sakit area kangkang tu?

10 Các câu trả lời

pengalaman saya anak nak masuk 6 ni, takde kaitan pun sakit celah kangkang dengan susah nak bersalin, 5 org anak saya lahir tak pernah sakit celah kangkang, elok je lahir normal sakit contraction tu biasalah. cuma yg ke 6 ni dari 35w+ sampai hari ni 37w sakit celah kangkang tak boleh bawak bincang saya tanya nurse dengan doctor katanya normal faktor usia

1y trước

sy anak ke 5... 1st time rasa sakit celah kangkang... baring, jalan... mybe baby yg ni berat lbih dari yg lain... faktor umur pun ye jugak heee

sy skit celah kangkang 36 weeks..first mommy jgk..tpi ikut bdn lain2 org la.. ada yg nk bsalin tkde rsa sgt contraction just rsa nk mmbuang air bsar, ada yg rsa skit sgt2 contraction.. hrp urusn dpmudhkn

sakit celah kangkang xde kaitan dgn susah @ senang brsalin..contraction bru btul..anak 1st sy dlu xprnah pn skt celah kangkang. dan2 contraction

kenapa nurse kata gtu ye .. ?maksudnya kalau sakit celah kgkang tu means baby dh masuk laluan?kalau xsakit ,baby masih boleh berpusing? xsure la

adik saya pun kerja turun naik tangga banyak berjalan juga , mengandung , alhamdulillah, dia bersalin normal bulan 5 haritu .

sy 28week tgh mngalami sakit celah kangkang smpai nk tutup rapat paha terasa sakit... awal sgt ke sy rasa sakit gitu?

jgn susah hati, sis ad masa 5 w lagi utk tempoh matang habis.insyaAllah nnti rasalah tu.

maybe sis cuma banyak sngt bergerak atau berjalan itu yg sakit nurse tu je yg merepek

xde kene mengene dgn susah bersalin lah..merepek je nurse tu..

mesti sis trjmpa nurse mulut puaka😌