Ada Geng2 Suami Tak Dalam Ni

assalamualaikum semua, maaf luahan sy agak panjang, sbb sy xtahu nak cerita kat sape (demi menjaga aib suami sndri) ada geng suami Tak Dalam ni? boleh x bg pandangan sikitt,, suami sy sorg kontraktor, kerja sndri, cuti hanya sehari, sepanjang dia bekerja 6hari tu, sumpah demi Allah sy xbebankan dia langsung dgn anak bila dia balik kerja, atau kerja2 rumah, senang cerita 6hari seminggu mmg dia buat hal dia shj, sbb sy tahu dia kerja kuat, dia balik kerja letih nak rehat .. xpe sy mengalah walaupun sy hmpir 24jam buat kerja .. sy xde ungkit sikit pun kt dia ape yg sy buat kt rumah, mcm mana sy urus anak .. okay pendekkan cerita, tadi dia balik awal, xmcm biasa dia balik .. still sy bg dia rehat 3 4jam ye, bukan baru duduk 5 minit sy terus mintak tolong .. dia balik 3ptg, 6.30 ptg tdi baru sy mintak tlg mandikan anak sbb biasa pkul 7 anak dah masuk tidur .. anak sy nii klau ptg2 mmg mood dia xbrp nak baik, sbb dah penat main .. sbb tu kena layan, tp suami sy xhbis2 dgn hp dia, sy dah ckp, dgn anak klau boleh hp letak la tepi, main2 la dgn dia jgn bg dia nangis, t dia tggu anak nangis baru nk letak hp, n time tu anak mmg xboleh kawal dh nangis dia, yg sy xboleh terima knp ye suami sy sama2 naik marah anak sruh diam? anak sy 7bulan bru taw, expect dia faham ke kita ckp? sy nak tnya la para suami kat sini, tlg lah jujur, korg mmg xboleh handle ke anak ngamuk, xboleh ke tenangkan dia, penting sgt ke hp tu? perlu ke mrah anak yg xtahu ape2 tu? anggap isteri dgn anak ni beban ke? serious sy ckp, suami mcm nii kalau dia susah pun, mmg tlg pun sy xingin, tp sbb masih faham ape itu tanggungjawab, jdi sy mengalah 😞 maaf taw luahan sy agak panjang, sy betul2 tak tahan .. sy teruk mana stress pun, xckup tidur ke xsempat makan ke, xckup rehat ke, xpernah lagii marah anak 😞 lemah betul rasa dgr dia marah anak sy teruk macam tu 😞

12 Các câu trả lời

dia baran awak pun kene baran.. bg dia tahu rasa penat jaga anak..

hi