Kurang Rehat

Sy prgnant 37 weeks..Sy pjj dgn suami sbb sy krja d negeri lain..balik bpantang rumah mertua. Kami blm ada rumah sendiri..slama nie ank ptama dan suami mmg tinggal d rmh mertua. Sepanjang balik cuti nak bsalin nie sy rasa letih sngt kt rmh mertua. Ingtkan balik nie dpt la rehat puas2..tp tak..sy btambah stress..suami bising bila sy asyik ddk dlm bilik.katanya jgn tlalu bkurung dlm bilik, kena tunjukkan muka dpn family dia takut nanti family dia akan mengata..suami pernah mrh bila sy awal masuk bilik dan tak duduk bsembang dgn family dia..blh tak bg kata2 semangat sbb rasa down sngt

3 Các câu trả lời

Sama sekarang saya 37 weeks pjj dengan husband jugak . 6 bulan dah husb tak balik . Husband sepatutnya memahami , sudah la tinggalkan kita hadap sendiri , checkup sendiri , semuanya sendiri , kita boleh faham kerja dia macam mana , dia pun kena hargai pengorbanan kita mengandung zuriat diorang . Stay strong okay , semoga husb you bukak mata cepat ii and sedar silap dia . Sebab sepatutnya dia pentingkan mental health you and tak buat you stress , dia tak boleh push if you tak larat , take care , rn ignore je husb , masuk telinga kiri keluar kanan , focus dekat you and baby je okay , jadi selfish dulu cuz orang tak hadap apa you hadap , peluk dari jauh

bagitahu tak situasi awak mcm mana? dah sarat ni mmg cepat penat, nak rehat je. kalau cuma ada mertua & keluarga sendiri kat rumah tu, saya rehat je kat ruang tamu. baring/tidur kat sofa bagi diorang nampak kita tak larat.

cakapla kita penat. anak no 1 dulu muda lagi. makin berusia, energy makin kurang. mntk dia faham benda tu. kita tak larat nak duduk bergaul dgn orang lama2 berjam2