Tips Hamil

Assalamualaikum semua ada tak sesiapa boleh share tips cara cpt hamil?? Sya da hbis makan da folid acid yg jenama appeton ne dan yg dktor bagi yg 5mg pnya tapi still tak hamil juga ??

Tips Hamil
40 Các câu trả lời

try buat susu kmbing fresh blend dgn kurma mcm d ajar ustz hanafi tv9, sy pun da try alhamdulillah 3bln cuba tp sblm2 cek Dr dulu kot2 ad mslh ap2 PETUA UNTUK MENGANDUNG Bahan-bahan : Kurma 1 kilo Susu kambing fresh 1liter . Cara-caranya: 1) Isteri dengan suami amik 1 genggam kurma. (Maknanya 2 genggam) 2) Pastu buangkan biji kurma tu dan blender dengan susu kambing 1 liter. Blend sampai hancur. 3) Susu yang dah blender tu, korang bagi 2. Bagi sama rata. 4) Sebelum minum, niat dulu ( niat nak dapat anak yang soleh/ solehah) dan bace surah maryam ayat 1-12. Pastu, suami isteri boleh lah minum sampai habis. Jangan simpan tau. Kene minum sampai habis. 5) Hari seterusnya minum segelas susu kambing dan 7 biji kurma. Jangan lupe bace surah maryam. Buat ni hari-hari. InshaAllah. Pasti Allah tak hampakan. Yang mandul pon mampu pregnant. Selagi ada rahim, selagi tulah boleh mengandung. Tips ni dari seorang ustaz. Ustaz tu kata kekadang tak mengandung bukan sebab mandul. Tapi rahim kita di kacau jin yang berteduh kat situ. Sebab tu minum susu kambing. Sebab susu kambing ni musuh kepada jin. Jin tak suka. Jadi cuba lah. Dah 3 org saya ajar ikut cara ni, mengandung. Sedangkan dah 5 tahun die tunggu. Inshaallah ade rezeki... Aamiin .. 😊 #copypaste

Waalaikumsalam sis. Kena tahu waktu bila subur. boleh guna opk utk tahu bila waktu subur. Kalau malas nak test opk,bersama ngn suami paling2 kurang dalam 2hari skali. Kalau hari2 lebih tinggi peluang. Waktu pagi sperm suami lebih aktif. lepas bersama tinggikan bahagian bontot contoh letakkan bantal bawah bontot. Jangan terus bangun biar dalam setengah jam. InsyaaAllah jika Allah izinkan ada lah tu rezeki. Saya ttc hampir 9 bulan, hari2 test opk tujuh bulan pertama sampai tak larat nak beli opk test, dua bulan sebelum dpt tahu pregnant saya dah malas dah nak test opk sbb ssh nak jmpa waktu subur dan sya dah banyak skip test opk. Saya pon buat la cara yg sya cakap diatas tu. Serah pada Allah shja. Tapi Alhamdulillah, Allah bagi. Jangan lupa doa, merayu pada Allah. Semoga Allah kurniakan rezeki untuk sis hamil dan selamat sepanjang kehamilan hingga bersalin. Aamiin.

Saya punya cerita mcm sis.. mcm2 cara sy bt utk hamil.. setahun kawin dua2 dh g spital check kesuburan.. alhamdulilah dua2 ok xde masalah.. usaha lain sy urut kg ubat sana.. ubat sini.. tp Allah xbg jugak.. doa sentiasa iringi.. tgh main pn smpai menangis pk nk zuriat.. Alkhirnya give up.. bertaun2 sy free xmkn apa2.. sy cuma usaha utk kurus.. yeahh.. sy btui2 kurus dan saya tidak pk dh pun nk preggy sbb sy redho jika Allah nk bg... bg la.. kalau Allah xbg smpai kami mati.. kami doa semoga anak kami tggu kami di pintu syurga... bila saya xpk apa2 tu.. 2bulan period sy miss.. Alhamdulilah check2 rupe2nya sy dh pregnent.. . . Sy harap puan bersabar.. sy 8tahun kawin bru dpt rezeki Allah.. Alhamdulilah.. syukur..

5y trước

Mmg betul rezeki anak ni x boleh dipikirkan sngat. Bila kita terlaku stress mula la hormon x seimbang. Bila hormon x balance lagi ssah nak lekat dan nak tahu waktu subur. Jgn putus asa, doa banyak2 and tawakkal. Pikir yg baik2 je. Kadang mmg ade rezeki tpi maybe lmbat skit. Maybe Tuhan ade aturan yg lebih baik utk kita yg kita tak thu kan. Semoga ade rezeki sis nnt in shaa allah.

Waalaikumsalam, sye nikah pada 16/8 time tuh nak dekat period, 21/8 sye period, time tuh sye amal kan folic acid Appeton nie, sye pun ikthiar jgk, lepas tuh check OPK tak pernah wujud sye punya waktu subur, check OPK 6Kali UPT 7kali sampai sye rasa mcm giveup, ada satu masa sye mcm tak sedap hati, sye ckp dlm hati nie last aku check UPT pepagi tuh, sekali double line 😭 perasaan nak nangis, gembira semuanya ade Syukur Sangat 🥰 Tips yg sye amalkan adalah Minum Supplement Mamom Hope beli 4 botol tak sampai 2 botol sye pregnant, sekarang sye Jadi agent Mamom Hope sye berani jual sbb berkesan dan sye sekarang daa Pregnant 3Bulan 😊 kalau awak berminat boleh whatsapp sye 01139883644

Rezki milik allah..doa jgn penh putus....allah akn bg bila kite mmpu tuk jge dye..time tu akn hadir gak..saba ye..sy dlu mkn nie..xsmpai 2 weeks..pastu kalah..asik pening asik nk tido..xboleh bawk..pastu bnti..lki sy pun mkn gak..pun sme kalh..sush nk keje..last minit alhmdulillh allah bg gak.. sethun kemudianye sy lekt..bersyukurnye..allah trme doa2 hmba nye yg xpnh jemu meminta..bila sy xmkn ap2 ubt dpt plk..nie dh masuk 5 weeks..6 thn penntian..jodoh maut rezki seht sakit tu semua hak allah...doa ye sis..sy doakn awk d beri rezki zuriat. Amin..

saya tunggu 1 thn lebih..syukur asa rezeki lepas amal kan ini: selama 1 bulan sahaja 1.buat jus delima (1 biji delima) + madu lebah asli 2. jogging 1 minggu 3 kali selama 45min. 3. Seminggu sekali makan bayam brazil utk naik kan HB (HB saya rendah smpi xpass derma darah) 4. Makan sayur bendi (ini xtau kalau sbb ni jua,sbb saya tanam sendiri bendi,jadi almost everyday makan sayur bendi) semua ni sa amalkan hanya sebulan.. btw period sa xteratur.tp syukur Tuhan ada rezeki.

5y trước

saya guna opk juga selepas hbs period...dlm hari ke10 dah positive opk..yg ni semasa saya amalkan tips di atas..sbb sblm ni pakao opk juga,tp negative

kalau tkde masalah serius contohnya tiub tersumbat atau yg lain sis boleh try jaga pemakanan. pemakanan penting untuk kesuburan. avoid junk/processed/fast food. avoid caffein and manis jugak. bnyakkan makan buah and sayur. exercise. amalkan suku2 separuh. pemakanan yg sihat boleh membantu meningkatkan hormon. but after all semua ni kuasa Allah. kalau dah lama sangat ikhtiar mungkin ada masalah lain so sis boleh refer doktor

5y trước

dan lagi satu guna opk untuk tau waktu subur. kalau jumpa waktu subur insyaallah boleh. dah jumpa waktu subur kerapkan bersama selang sehari. tambah dengan pemakanan sihat insyaallah senang nanti. ini kalau sis takde masalah2 lain yang lebih serius

Apa yg sy tau folid acid bukan untuk bg kita senang hamil..folid acid membantu mengelakkan kecacatan pada baby & boleh bantu mengelakkan dari miscarriage juga rasanya...boleh baca hasil penulisan Dr imelda & Dr2 lain..sy abik folid acid lepas dua bulan kawin sebagai persediaan untuk hamil..so sesiapa yg merancang untuk hamil sila abik folid acid untuk melindungi kandungan anda

Sy dlu pn 5tahun haa.. bru dpt sorg.. rezeki.. mcm2 jgk ikhtiar.. asid folic mkn pn sme je..xlekat2... last2 sy da nek giveup.. redha je.. minum air barli sllu.. pastue waktu subur kne kerp bsme la.. xtau dwnld la apps period tracker.. dye akn tnjuk ble wktu kte subur.. 😊yg pentg jgn putus asa.. usaha lg.. 😊😊😘😘😘

sye mkn juga masa nak hamil haritu.. tak sampai habis laa satu kotak sye disahkan mengandung ...tapi tu laa sis bergantung pada rezeki.. orng ckp kalau nk hamil, amalkan selepas atau sebelum subuh bersama suami.. tu waktu yg paling bagus... waktu lelaki tngah subur.. cuba laa.. tak cuba tak tahu.. 😊