Tips Hamil

Assalamualaikum semua ada tak sesiapa boleh share tips cara cpt hamil?? Sya da hbis makan da folid acid yg jenama appeton ne dan yg dktor bagi yg 5mg pnya tapi still tak hamil juga ??

Tips Hamil
40 Các câu trả lời

Try guna opk utk check waktu subur. Lps bersama letak bantal bwh punggung & tegakkan kaki selama 40minit hingga sejam. Lps tu tros tdo. Jgn gi blik air bsuh. In shaa Allah nt lekat. Sy dlu pn ssh nk lekat sb xtau. Sebulan 2 alhamdulillah sy lekat. Klu x lekat jgk better gi klinik check kesuburan.

Amal kan rebusan air anak taugeh buat sendiri, tumbuk rebus dan suamkn minum segelas pagi2 bersama suami masa hr ke2 period-7. Mula waktu subur rancang bersama.. Sambil tu amalkn minum air banyak 2L-3L setiap hari bagi subur dan amalkn makann sihat dan bersenam setiap mingu sekali paling kurang.

Jgn stresss. Tu je. Sy pena ggur. Lps 9 bln sy pregnant balik. & sy x merancang pun utk pregnant. Cume sy aggp Allah akan bg pd waktu yg tbaik. Tu je. Klu supplement, sy amalkn himalya shatavari / vitamin c blackmores / folic acid. Utk husband, himalaya speman / vitamin c blackmores

Wasalam.da cek ke kesuburan suami istri..bersama pd waktu subur.jga makan tu penting.sy mcm2 buat opret repair tube..clomid la.smua x jln wlopon bdan espon dgn ubat.tp bila sy diet sbulan turun 8kg tup2 lekat...sy x nmpk gemuk sbb tinggi.doc pon x penah soh dy diet sbb bmi ok.

Walaikumsalam..awak ada cuba x makan sayur brokoli,carot..buat tumis hari2..makan ikan..minum soya je.saya nk masuk 3tahun ..bru boleh mengandung..Sebb makan sayur brokoli + carrot tumis, je..banyak makan ikan..ubat hamil apa..saya xde makan langsung.xboleh.angin hbis badan.

sis kena check waktu subur sis bila. kerap bersama hari tu.. kalau laki biasanya paling subur waktu pagi.. && kurangkan juga pengambilan kafein. && last jgn behenti berdoa.. insyallah semoga sis dikurniakan rezeki cahaya mata tak lama lagi..

sabar rzki allah tu adil.. xsemtinya makn trus lekat.. usha + doa .. setrusnya kita serah pada nya.. maha kuase setiap sesuatu .. bila dia berkhdak maka jadi la dia... sis dh usha + doa.. lebh nya bagi pade yg maha esa buat .. redo..

Folic acid ni utk tingkatkan peratus kehamilan(bukan mkn terus ngandung) & supplement sesuai utk rahim sbg persediaan untuk mengandung.kita panggil ikhtiar, klu masih tak mengandung bnyk lagi ikhtiar yg boleh d cuba.

Folic acid bukan utk mengandung sis. Kena tengok tarikh subur and rezeki jugak. Kalau rezeki xde tetap.xde..jgn risau Allah akan bg bila tiba waktu yg sesuai. Sabar ye.

Download apps period tracker, cek masa kesuburan. Bila sudah bersama, jangan terus cuci, stay dalam 10 minit baru cuci. And jangan lupa dapatkan urutan sengkak rahim.