Ank kurang menyusu

Assalamualaikum & selamat pagi mommy² 🤗 sy nak tanya siapa ada sama macam situasi sy anak berumur 4 bulan lebih kurang menyusu? sy bagi susu fomula taknak, susu badan pun xnak. boleh di kira berapa oz je dia minum dlm 1 hari. 🥺 skrg sy bagi dia susu fomula enfalac A+ dari lahir lagi tp sy campur jugak dgn susu bdn. taklah 💯 susu fm, yg sy risau skrg dia taknak myusu sgt 😢 kalau ada yg alami situasi mcm sy tlg share camna cara atasi? tq semua. 🌹

1 Trả lời

Anak saya pun macam ni. Ibu saya cakap sebab dia dah mula nak pandai main. Senang distract. So bila nak bagi anak susu saya akan duduk tempat yang tak ada gangguan. Bagi baby saya focus dengan susu dia. Kalau dia dah mula tolak tu saya stop kejap. Lepas 5-10 minit sambung semula susu. Alhamdulillah cara saya ni menjadi. Tapi kalau berat baby ok. Berak kencing ok should be no problem. Anak saya haritu timbang 5 bulan naik sikit sangat berat so memang kena jaga balik jadual susu dia.