Baby menyusu

Haii mommies..baby Sy sebelum ni kuat menyusu bf + fm.. tapi bila masuk 4 bulan ni dia mcm kurang menyusu..Sy bagi susu formula kadang2 dia tolak..tp susu badan dia terima..Sy risau dia x kenyang.. sebelum ni Sy bagi susu fm sbb susu badan saya kurang..bila pam pon kurang.. Ade tak mommies2 alami benda yg sama? Kenapa tiba2 baby kurang menyusu? Masalah puting botol ke?#bantujawab #firstmom #Sharing_dong_Bund #bantujawab

5 Các câu trả lời

rupanya ku tak sendiri. struggle kan. mcm ii fikir ank knyang tak. ituu lah ini lah. sy dh tukar botol puting susu semua dh tp ttp dia reject. 3 hari lg nk masuk 5bln. start mcm ni masa nk masuk 4bulan. susu sy oun kurang. breast belah kiri dh kering. baby bf tido kjp ii bgn ii nk df 😭

Sama situasi mcm baby saya skrgni. Baby mmg minum susu fm plus df. Tpi semenjak masuk 5 bulan dia mcm tolak susu botol dan lebih kpd susu badan. Sbb dah try tukar susu, botol dan puting tpi still tolak susu botol. Susu bdn x bnyk sgt. Bdn babypun mkin ringan huhu risauu

Samaaaa.. lg 5 hari nk msuk 5bulan. Mmg dh 2 3 hri dia tolak botol. Tknak sgt.. nk bf je. Tpi susu tk byk. Mlm2 mmg tiap jam bgn nk susu. Risau esk check up berat tk naik kangg

sama sis kadang malam 4/5 jam sekali baru nyusu 😩 semalam tu 3/4 kali je bagi dia susu

Fasa nursing strike ni , dlm fasa ni bby akan tolak utk susu even gap panjang