luahan hati

Assalamualaikum, saya nak tanya pendapat ibu2 dlm ni, now saya tgh pregnant 7month, then ada bincang dengan suami nak pantang sendiri tapi suami suruh pantang dekat rumah mak dia, alasan sbb dia nk buat grab time cuti seminggu tu, saya bukan tknk tp saya tak yakin 100% dgn mertua saya, sbb saya tk nmpk mak mertua saya btl2 nak saya pantang kt rumah dia and saya nk cerita psl mertua itu aib, jadi faham2 la, lagi satu nanti time pantang ada mak mertua dengan mak kepada mertua saya, mean nenek husband saya, jadi saya risau kalau pantang nanti bf saya terganggu sebab stress, lg2 nenek husband saya tu suka buat ikut suka hati dia je, semua kena ikut dia, mak mertua pulk jenis yang malas ambik tahu suka buat hal sendiri je, saya jadi serabut fikirkan psl pantang ni, suami langgsung tk faham 😭

25 Các câu trả lời

please jgn mental lepas bersalin apa apa diri sendiri dulu. bincang balik dengan husband awak bgtau nk ka awak stress semua tu.

2y trước

betul sis, mental lps bersalin penting risau effect pd baby nanti

pantang sendiri je sis . saya pun da 28 minggu nie InsyaAllah pantang sendiri . sebab saya pun mmng X yakin dgn mak mertua .

2y trước

memang planning nk pantang sendiri, tp org lain sibuk bg nasihat, if nk pantang sendiri kena ada org teman sbb risau apa2, lg2 org tua nasihat biasalah susah nk terima, just dgr jela 😭

Bincang elok2 kalau xjalan jugak sis kena la berkeras juga,,cakap nnt kalau sy meroyan siapa yg tanggung,,

2y trước

betul, saya risau kalau mental kena kacau, risau sgt sbb nanti effect pd baby

baik la balik umah fmly awak..lg senang

2y trước

saya dh tkde mak ayah sis, suami suruh pantang rumah mertua sbb nk jaga hati je, tp dia tk fikirkan pun susah saya masa pantang nanti 😭

lebih baik pantang sndri sis.