Sedih...

Assalamualaikum. Saya kini hamil 7 bulan dan saya dianiaya di tempat kerja. Saya mengadu pada ketua tapi saya dipersendakan. Saya rasa sangat down dan sedih..Mohon kawan-kawan bagi kata- kata semangat pada saya?

8 Các câu trả lời

Macam saya sis...tp mybe bkn seteruk sis kot....kt tmpt sy bos sy duk push2 sy pasal kerja...even sy siap ckp y mggu 38 sy akan di induce disebabkan tekanan darah tggi ketika hamil....sy ok je tp bila tiap kali dia suh sy buat keje tiap kali tu sy akn ckp sy nk settlekan apa y patut dulu...tp dia akn tmbh kerja lg....seolah2 mcm xde org lain g boleh buat n memaksa sy utk sy siapkn asap.... Bohonglah kalau sy ckp sy x stresss...ada sekali dia tya pasal kerja....sbnrye masa dia tya tu sy dah malas nk layan dia smpai dia ckp awk ni dah pening sgt ni sampai salah jawab soklan sy sekuat2nya....even pembantu sy pon ditegur nya seolah2 mcm xde function bantu sy... Perkataan y dia selalu guna...kalau x sempat siap ni nanti awk kena bertanggungjawab...ayat dia mmg akn seolah2 ugut sy n team sy...kalau dulu berkenaa cuti kahwin...siap ckp boleh tunda c tarikh kahwin...bila sy ckp x boleh dia siap ckp cuti ni hnya akn lulus bila top management meluluskan sahaja lau x lulus dia xkn bg cuti...smpai mcm tu skli...even lau bab keje pulak...lau x siap kerja ni selain cuti isu kontrak pula diugutnya...kdg2 sy tpk utk berhenti tp akk ofis ckp tgl bape mggu je lg...bersalin dulu..gunakan benefit company bg dulu sepuas2nya...masa bersalin tu kalau carik keja lain or nekad nk berhenti terpulang...so now sy bertahan utk anak n suami sy...semoga nasib sy n org2 mcm sy akan dilindungi oleh Allah....Allahuakbar... #35weeks...

5y trước

Tempat Saya tu.belum lagi say resign siap dah Cari penggsnti.siap ckap.cari lelaki senang.tak mengandung.tak resign lagi tu.

Semoga puan sentiasa kuat semangat, abaikan segala negative vibe tu. Dan sentiasa byk bersabar dan tenang insyallah akan dapat jawapan utk selesaikan. Setiap yg berlaku mesti ada hikmahnya. Saya faham mcm mana perasaan puan, bila kita mengandung dan dugaan itu berat buat puan. Saya sentiasa doakan puan baik2 sahaja....aamiin

Aniaya?? Ermm ngadu pd Allah... Mohon doa mudah2an ati puan tabah tenang n doakan skali owg sekeliling puan lebih lembut ati n diberikan petunjuk. Ngadu ngan ketua nie kdg2 x bw kemane pun.

Dianiaya yg mcm mana yer . Klu boleh crite lah bg habis . Senang org2 dlm nii nk bagi kata2 semangat , nasihat or pendapat ..

Waalaikumsalam sis. Down kenapa sis? Fikir yg baik2 dapat aura positif yg baik utk baby sis

sabar ye sis. doa byk2 moga di permudahkan. smoga ketua sis tu sedar cpt2

Berhenti kerja dahulu ... pregnant tak boleh stress

Dianaiya kenapa tu sis?