Bayi 24 hari sembelit dah dua hari

Assalamualaikum, saya ada masalah dgn bayi saya. Bayi saya umur 23hari saya pun masih dalam pantang lagy. Bayi dah 2 hari ta berak, dia ada kentut, kencing normal, perut lembut dan ta meragam cuma ta membuang. Saya dah check dgn Dr. Dr kata normal kalau bayi ta membunag sampai 4/5 hari. Bayi saya mmg kuning so Dr tuh suruh saya pegy hosp pulak. Saya refused. Saya tahu dia kuning sebab ta membuang. Kalau membuang baru lah turun kuning nye. Ada tips ta utk kasi bayi saya membuang? Sy fully bf bayi.#firstbaby #pleasehelp #1stimemom

1 Trả lời

Better awak bw baby awak g hospital untuk check kuning die level berapa. At least for ur reference. Kalau teruk sgt level kuning die baby akan di warded n will undergo phototherapy. Jgn bw main kuning nie tau. Takut akan effect sampai ke otak. Untuk bg baby membuang maybe awak boleh buat urutan ILU. Boleh google dll internet. Boleh juga buat kayuhan basikal untuk baby. Hope all will fine for ur baby.

2y trước

Terima kasih atas nasihat awk. Alhamdullilah, anak saya dah membuang ptg tady.