First preggy

Assalamualaikum.. ptg smalam ada kluar cecair warna coklat sbb risau tkt apa2 jd dkt kndungan sy prgi klinik dktor bgthu tu normal tp bila scan kndungan bru 7mggu 2hari klau ikutkan kiraan nurse bg dh 10mggu dh.. dktor bgthu kmungkinan jgk baby tak brkembang.. lg 3mggu kena prgi scan lg.. ada tak sesiapa ada pngalaman mcm sy?

1 Trả lời

Ibu, kalau risau, saya sarankan jangan lakukan perkara berat. Lihat rutin harian. Jika suka berjalan laju, cuba perlahankan jalan. Jika makan tidak menentu, cuba plan waktu makan. First trimester adalah masa untuk jaga ibu dan bayi. Sebab anything could happen. Saya juga aktif masa hamil kali pertama, sebab ingat kandungan selasak ibu. haha. Then, baby mengecut dan gugur. Kehamilan kali kedua saya jaga elok-elok. Memang nampak macam lembab dalam segala segi. Hahaha. Tapi saya nak anak. Second trimester saya cergas balik. Masa tu rahim dah kuat. Walau apa pun ikut cakap doktor ya. Folic acid, vitamin, appoinment doctor jangan skip. Enjoy pregnancy ibu!

5y trước

betul. hahaha