Takut

Sy bru 6 wee pregnant, bru2 ni slalu rasa prut sakit2 mcm cramping. Normal ke tu? Then smalam abg ipar drive kreta laju sgt dan terlalu byk bumping, sy risau kalu jd ape2 pd kndungan ?. Xad tanda2 pendarahan tp still rsau

1 Trả lời

Normal sis. Masa saya awal pregnant dulu selalu cramp perut. Macam masuk angin pun ada. Baby okay je duduk dalam perut kita, air ketuban tu serap hentakan tu semua. Kecuali kalau sis jatuh hentakan terlalu kuat. Kalau ada darah atau cecair keluar, sis kena pergi check klinik.

5y trước

Sama sama sis. Saya pernah jatuh kerusi masa 8weeks. Sakit perut, sakit pinggang. Ade cecair keluar macam warna pink cair sangat warna nya. Pergi check klinik, doktor kata baby okay je. Syukur hehe doktor cuma bagi ubat kuatkan rahim. Sis jaga diri ye.