Air ketuban

Assalamualaikum nak tanya, dah seminggu saya perasan ada air keluar dari faraj tapi sikit ja...adakah air ketuban dah bocor? Ada dak ibu2 yg alami mcm saya? Now dah 33/34 week mcm tu.... Risau jugaa....

6 Các câu trả lời

kena p spital sis.. bhaya.. klu leaking more thn 24hour, tkut infecfion..sis kena brsalin awal sb bby kena on antibiotic.. sy dlu leaking ms 32w.. lps tu keluar msuk wad sb bacaan ketuban rendah.. ms 36week doc induce.. bby kena tahan utk antibiotik.. ibu pn kena antibiotik..

kawan sy ada alami mcm ni .. setiap kali buang air .. ada air lebihan keluar sikit ..dia tak tahu itu air ketuban .. bila due dh dekat scan doc ckp air ketuban dah kurang ..better sis bgtau doc

2y trước

terus ke hospital

Kena p cek la takut awak dah leaking. Klau keluar kejap2 mungkin tu keputihan ja.. nt kat hospital ada test nk kena buat.. so klau risau tu better g je hospital cek ya

keluo non stop, mungkin leaking. kalau kejap basah, kejap kering mungkin keputihan. better confirmkan dgn doktor, kene tgk air tu mcm mana baru tau air apa

air ketuban kalau tak silap sy if dh pecah dia akan keluar non stop sambil lah terberanak

2y trước

Pecah dengan leaking tak sama sis. Leaking ni memang akan keluar sikit². Saya leaking masa 33w kena warded 2 minggu sebab kena bed rest sbb stiap kali ada pergerakan air akan keluar sikit. 35 w kena induce beranak sebab air makin kurang baby da pressure & ada possiblility baby lemas. Anak sy xcukup bulan keluar 1.78 kg 3 lebih minggu kna tahan nicu. Tp kalau mmg da smpai masa nak beranak, air ketuban akan pecah sendiri atau doc akan pecahkan ketuban supaya lebih kerap dan contraction akan lebih kuat.

kena scan tgok air ketuban cukup ke x..

2y trước

Kna refer doc sis. Nanti doc akan masukkan mulut itik tu & minta kita batuk sikit. Masa batuk tu kalau ada air maknanya ada leaking. Kalau tak itu adalah lelehan faraj atau keputihan. Tp kalau leaking memang doc akan monitor sebab takut infection. Kalau infection bahaya untuk bayi. So untuk kes sis adalah baik kalau sis pergi jumpa doctor untuk pastikan sama ada leaking atau bukan. Sebab leaking ni kita tak rasa air keluar tpi pad kita memang akan basah.tu nasihat sayala. Jangan bertangguh trusla jumpa doctor.