NAK TIPS SUPAYA TAK MUNTAH MASA MINUM AIR GULA

Assalamualaikum, nak tanya ada tips tak nak minum air gula, tapi kan kena puasa dulu. Memang xbole kalau xmakan.. trjaga wktu mana pn msti kena ad jgk apa2 untuk mnum or mkn.. kalau x rasa nk pengsan nk pitam, mcm mana nk than smpai pgi ke klinik 😢 n ada tips tak untuk kawal takmau bg muntah msa mnum air gula . #pleasehelp

28 Các câu trả lời

Saya kali pertama minum air gula,dpt yg kk bagi yg putih tu tkde perisa..puasa mmg tkde ngelat minum air putih ke apa sebelum minum air gula tu..tiba kat kk pagi tu saya berjaya habiskan walaupun rasa nak terkeluar balik air gula tu sbb saya set dalam otak saya taknak repeat minum..tips nya minum tu jangan benti2..teruskan je teguk..smpai la ke titisan terakhir hahaha..tapi,dalam masa 2 jam lepas minum tu,saya dah start pening..dan saya pitam. Sbb saya mmg dh biasa minum air kurang manis.. Kali ke2 kene minum air gula lagi sekali masa kandungan 7 bulan,saya pegi beli sndiri air gula jenama barikel yg berperisa oren tu kat farmasi,balik umah sejukkan dlm peti..🤣dtg klinik minum sampai habis..alhamdulillah takde rasa pening nak muntah ke apa..klua bilik nurse tu muka senyum je😂

Mcm sy dah, ini pregnant kali kedua… tips utk minum gula… kena datang awal sbb minum air gula mase panas2 suam tu lagi best dr minum yg dah sejuk… pastu minum sekali teguk je… jangan minum pastu berenti pastu menung kejap then baru minum balik… yg tu buat kite rase mual… kk area sy, dia org ade perisa oren so alhamdulillah takde masalah nak habiskan dalam skali teguk…

sy bru2 mnum air gula...sy bwa air berais dari rumah..bancuh depan nurse tu..Alhamdulillah sedap sbb sejuk2 kan..even perisa original..😁 ikut awk la klau awk lgi suka air suam then bwak air suam..klau sy spanjang preggy nk air berais je..air suhu biasa auto muntah 😂 craving pn manis2😁awk bwak juga minyak angin..mne tau nnti awk pening2 ke msa tggu 2jam tu

tipsnya minum kalo boleh 1 shot..jgn berenti jap telan pastu mnum blk..haa mmg loya le jdnya..nak lg best dpt yg suam²..kalo saya le mnum air gula tu saya bayangkan mnum air yg sedap..sbb kn lapa dr mlm x mnum pape so dpt mnum air gula tu mcm 1 nikmat le..haha..ade klinik bg mnum air kosong sikit..ade tu x bg..cam saya mmg x mnum pn..

10mo trước

betul.. ad stgh bg , ad stgh klinik bg bli sndri dkt farmsi... terima ksih tips 🌸

macam saya baru² ni saya memang puasa betul tak minum tak makan after pukul 10 . selalu doa moga masa minum air gula tu saya tak muntah loya pitam . Alhamdulillah, siap berteguk² saya minum sebab sedap , dapat perisa oren sejuk dari KK . apa pun set dekat otak cakap air gula ni sedap buat perut kenyang . chaiyokkk 💞

10mo trước

tips sy, mnum guna straw...sbb kdg2 dia buat air gula dlm kole plastik, berbau, kdg2 bau sabun lg...jd mnum guna straw direct masuk tekak

Sye sepanjang pregnant memang suka manis manis, tapi air gula ni lain macam sikit laa 😂 hampir juga termuntah tapi sye balik rumah dulu tidor haha bangun bangun dah 2 jam. Terus pi kk balik, nasib rumah dekat je Tapi nurse tak bagi minum air kosong lepas minum air gula hm, padahal ada sesetengah yang bagi

mcm saya , kalau tak makan pg tu mmg perut masuk angin.. tp sy puasa malm tu and sy mnum air gula yg beli kt frmasi perisa oren.. nak lg sedap letak dlm peti dlu mnum sejuk2 .. lps mnum sy spu minyak angin kt hdung.. Alhamdulillah tahan 2jam lepas ambik drah second tuu balik tu terus muntah😂😂😂

puasa tu wajib sis.. last minum sis jam 9.50 kalau sya la sbb kul 10 tu dh stop apa² makan and minum.. pagi tu pegi awal ke klinik nnti nurse akan bancuhkn air gula suam².. minum je mcm biasa sekali teguk jgn stop kalau x mmg akan loya.. lg best tarik nafas tahan then minum.. tau² dh hbis 😅

10mo trước

Alhamdulillah.. semoga sy bole mcm tu.. tq 🌸

Mesti kena puasa sis. Kalau tak sia2 je awak test air gula confirm akan sangkut. I minum air gula dua kali. Flavor apple and honeydew. So far sedap tak muntah. Tak sure la klinik awak bagi flavor apa. Jangan layankan sangat rasa manis tu. InsyaAllah ok

10mo trước

InsyaAllah.. baik . moga sy boleh.. sbb sni slalu dgr yv ori ..

saya baru² ni minum air gula,awal datang n dpt air yg suam²..bancuh sndiri air gula tu depan nurse,dpt flavour original..time tu haus sgt² coz puasa kan dari mlm..anggap sja air gula tu air biasa time mnum..

10mo trước

Even puasa malam tu boleh lg kan minum air kosong? Air kosong sahaja boleh kan?