berat badan lebih

Assalamualaikum nak tanya ada tak yang preggy berat badan naik di Terimester pertama.. ..lepastu nurse suh dtg check up setiap 2 minggu sekali.. Dan kalau naik jugak nurse minta minum air gula lagi.. Memang 2020 produser macam ni eyh.. Sebab saya masa anak 1st 2018 berat naik nurse just nasihat je.. Tp berat still naik setiap kali check up.. Xde pulak nak kena kerap minum air gula.. ???..ada yang sma macam sya tak.. Boleh tak kalau korang tahu cara nak diet n kurang makan macam mana.. Sebab saya ni jenis asyik nak ngunyah je.. Pastu ada gastrik klw x mkn berat jadi pedih ulu hati dan ketar badan2..

2 Các câu trả lời

Kalau saya sendiri, saya tak experience benda ni. Masa mula2 preggy berat saya malah turun daripada berat sebelum preggy. Sebab tak selera makan. Tapi saya tahu seorang kawan saya experience yang sama macam sis. Berat badan dia naik banyak masa awal preggy sampailah nak bersalin. Setiap 2 minggu dia kena gi KK.

4y trước

Yeke.. Maybe setiap org tak sama.. Tp sya jenis badan besar dan BMI sya lebih dri tinggi.. Mmg preggy saya jenis berselera makan.. Tu yg kalau blh nak tahu mcm mna nk diet.. Tp dah cuba diet perut jenis c tahan lapar masuk angin pedih perut..