Minum air gula

Assalamualaikum ..nak tanya ..ada ke mommy2 dlm ny kena minum air gula 2 kali ? Knp ye ?

38 Các câu trả lời

Sy kena minum 27 week sbb umur dah 30 walaupun takde family history. lepas tu kena repeat lagi sebab berat naik mendadak walaupun yg 1st time minum tu lulus.

2y trước

31week

haah sama lah saya pon,dua kali jugk mnm air gula..hari tu prut saya 3bulan skrng prut saya 6bulan..mnm g air gula..saya pon tak tahu kenapa..

xpnh sgkut & xde kturunan kencing manis...berat badan pun oke.. tny nurse, nurse ckp procedure. so kite ikut je la selagi tak memudaratkan.

ye skrg procedure kkm da kene minum 2kali semuanya. walaupon yg 1st normal dan family xde history diabetes. asalkan atas 25tahun kene 2kali

Sy preggy anak 1st umur 29y. Family xde sejarah. 2x kene mnum air gula sebab berat naik banyak Sgt 😂 Dr 50kg ke 73 kg. Tp x sgkut pun.

sy kena minum air gula sbb sjrah fmly ada kencing mnis n berat badan naik haritu sis , kna jga mkn n minum sis takut sangkut GDM 😅

bmi meningkat, mcm saya, kena minum air gula kali kedua😭😭doakan result saya cantik ye mummy2 semua😁😁

Mungkin sebab ada sejarah keluarga yang ada penyakit kencing manis atau bacaan gula puan kurang cantik.

2y trước

result bacaan yg first harituu ok tk sangkut ..sejarah family pun tkda yg kencing manis ..ada tanya nurse knp 28 weeks kena minum lagi sekali ..tp nurse tk jawab .

ibu brumur 25 taun keatas wajib mnum air gule...sejarah kluarga pon sama

2y trước

yg bmi berat normal pn kne minum air gula ni kan yg berat badan xnormal xkire umo bape pun... yg pasti skrg umo 25 ke atas mmg wajib test gula 2x.

sllunya kalau masa 1st minum result okey mmg akan kena minum kali ke 2. dlm 27 mggu ke ats tak silap.