Kerap Muntah

Assalamualaikum mommy2 maaf saya nak tya... Kalau kerap muntah, mual.. Makan pon muntah.... Nak makan apa ye bg OK balik... Harini saja 3 ke 4 kali dah muntah.. Badan rasa xlarat sangt.. Mohon kongsi pengalamn mommy2.... Pregnant 11week

2 Các câu trả lời

Sy mkn sweet potato sbb xlalu mkn nasi. Tu pun sy paksa mkn. Klu rasa nak muntah, sy hidu bau buah orange. Sy mkn sikit2 tp kerap, pagi2 & tghmlm mkn biskut kering (Jacob bagus) asalkan ada isi perut.. muntah keluar terkawal, 3x je muntah masa preggy.. mual tu biasa la.

kalau x larat sgt muntah morning sickness, boleh pergi jumpa dkter amik ubat