12 minggu 4 hari masih mual muntah teruk

Saya dah 12 minggu 4 hri tapi masih mual & muntah yg teruk. Takde selera makan langsung. Masuk apa saja akan muntah balik. Walau paksa utk makan. Badan rasa lemah sgt. Ada ke ibu2 lain yg mcm saya..

8 Các câu trả lời

saya takleh bau org masak, mls nk dapur asyik nk baring je. sama je 12 week dgn sis, saya mual2 je pastu kerap pening kepala. tp saya tk selera mkn paksa je mkn sikit2. awak kena paksa je mkn supaya baby besar dgn sihat pape pun semoga awk kuat ye. saya ni mual beli air sunquick or buah oren tu bt mkn kdgw

sye 20w still alahan lagi. jgn sama kn bdn kita dgn org lain. ade yg alahan kejap je. ade yg alahan sampai bersalin. ade yg jenis alahan stop kejap, nnti dtg balik. semua depends on bdn. yg penting mommy minum air masak secukupnya. mkn sikit2 tpi kerap. boleh cuba calit minyak angin sikit dkt hidung tu sblm mkn.

2y trước

kita sendiri pilih utk mengandung kan, tahan jela. cuma kalau rasa dh lembik sgt sye tdo je terus. recharge energy balik. sbb nnti bgun mesti muntah balik 😂

Saya dh g kk.. hampir2 nak kena warded sehari semalam sebab kurang air dlm badan. Doctor bagi ubat ni.. saya kongsikan gambar. Boleh cari kt farmasi luar.. alhamdulilah saya makan ubat ni dh tkde rasa mual2 & boleh makan dah. Sehari sebiji je makan, sblm makan.

Sy 11w 2d alhamdullilah kurang dh muntah2 sbab sy pksa makan .. Dan makan buah buahan Dan minum sunquest oren 😂 tp loya2 tu dtg juga la sikit2 hehe

saya pun cmtu juga sis.. saya banyak makan buah-buahan & bubur, yg lain2 memang tak masuk. skg dah 14minggu selera makan tu dah meningkat

Mcm saya week 11 baru start alahan. Awal2 tu rileks je takde apa. Nak makan ayam & daging mmg x boleh skrg ni 😵‍💫

2y trước

sy pulak udang gn sotong tk boleh telan ..loye rase

anak first sya mcm ni, 4 bulan dh hilang. depends body masing2. skg ank preg second, x teruk sgt mcm ank first.

sya skrng 12w6d.. masi brgntung dgn ubat tahan muntah 🤭🤭 klau tak mkan ubat tu mmg muntah 😌

2y trước

Sama lah kita mommy