BABY KUNING

Assalamualaikum mommy semua Baby sy hari nie genap 7hari 05/07 cek up kuning bacaan 271 06/07 cek balik 338 terus admit wad 07/07 kluar wad bacaan 295 Hari nie 08/07 cek up balik,,belum tahu berapa bacaan Tapi baby masih nampak kuning dia,,nampak sgt Sy mmg kerap bg baby bangun setiap 2jam bg susu Yg peliknya baby x berak,,just kencing n kentut Macam mana nie??? Sy risau sgt,,takut kena masuk wad balik 😭😭😭

23 Các câu trả lời

Anak pertama saya dulu prolonged jaundice, 300 lebih. Keep susukan dengan kerap…sebulan lbh pon masih ada kuning, trend turun. So teruskan menyusu jangan stress nnt susu sikit. InsyaAllah

Anak saya prolonged jaundice, 33 hari baru discharged kuning . Macam macam saya ikthiar sis, sampai tak tahu mana saya lah yang mujarab 😂😂 mmg down gila, dah lah czer .

kerap kan susu 1jam sekali. baby kuning kerap tido. kejutkan baby utk menyusu. cuba buat urutan iloveu, cycling, urutan pada tapak kaki utk memudahkan baby membuang

saya 3kali cek kuning terus turun . sye cuba susu karihome 2 kali shri slebih ye susu bdn . sblm cek baby mandikan baby dgn air paip biase.

Kalau boleh jgn dua jam sekali . Masa saya tinggi juga doctor suruh kerap bagi kalau susu badan tiap sengah jam kalau formula tiap sejam

bagi susu badan 1 jam biar baby mengempeng dgn kita. klw x cukup bgi fm sementara. lpas dah discharge kuning bole stop

sama Kes mcm Sy, bny kuat kencing je, berak skali shri je.. hr ni dh hr yg ke 24 still tinggi bacaan.. pening dh sy

1st solution campur fm 2nd solution awak minum susu kambing & susukan anak Susukan bby setiap 1-2jam

Cuba susu formula sis , susu karihome atau novalac mmng untuk proses pembuangan kuning ni

bagi susu apa? kalau susu bdn elakkan mkn halia, blackpepper, kunyit.