Jaundies...

Hello gais... Alhamdulillah sye dah slamat mlahirkan baby 1st pde 07/05/[email protected]... Dapat baby girl,sberat 2.99kg.. Skrang baby just ade kuning.. Ape petua nak turunkan kuning ye?..

19 Các câu trả lời

Tahniah sis for new born...Hurmm.. sy hritu bby lahir prem..17hri dkt nicu bacaan dia sblm dischrge 8(bacaan kuning bg prem dgn bby lahir ckup bulan berbeza tw).. kne turunkn bwh 5 seelok2nya.. sy kerap bg bf..tp sm.juge turun 7.2 doc nk tgk dlm ms 4kali jmpe dkt kk... Smggu 2 kali.. pstu mil n mmbr bgtw try mkn anggur itam byk2.. yg mkn tu mak bby tw..bkn bg pd bby kang xpsl bby admit jd sakit usus plak bg minum air aggur hitam direct pd bby..... Pstu bf bby byk2 lepas mkn anggur itam.. alhmdulillah pas amalkn mkn anggur itam..bacaan bby turun dr 7.2 ke 7.0 pstu 6.1 pastu trus jd 3.0 selain tu hri2 mndikn bby ngn teh cina.. tp nk g kedai sensei zmn skrng xtw kat mne ... Maka bli je produk tyt mandian herba bayi...alhmdulillah bby sy ok... N dschrge dr kuning..

saya dulu ank first mula2 bagi susu kambing .. kuning dia tak ok jugak .. mcm2 try tak ok jugak .. last sekali saya makan anggur hitam .. baby puan bagi dia air anggur tu .. puan pun kena makan jugak anggur tu .. lps makan nasi tgh hari ..

5y trước

sama2.. ☺

Alhamdulillah tahniah sis. Untuk kuninh baby boleh tengok tips ni. Semoga dapat membantu: https://my.theasianparent.com/petua-hilangkan-kuning-bayi/?utm_source=question&utm_medium=recommended

Air perahan anggur hitam... Lg 1 bole cuba mndikn bby dgn air herba, biase kedai ubt cina ade jual... Ank sy bru je lps kne kuning arini checkup alhamdulillah mmg mendadak trun...

Banyakkan minum susu Mommy, maybe can lap badan dgn tuala direndam air betik dan try expose baby dengan cahaya matahari

Tahniah ats kelahiran..banyak kn BF utk bby..lagi byk dia berak n kencing,lagi cepat jaundies turun

Congrats sis, selamat bpantang. Try mndi kn dgn ubat kuning yg jual kt kdai sensei...

Kerap bersihkan pusat ya mamy.. sbap bacteria bermula dr pusat c baby

Tahniah sis .. nak surutkan jaundice , bagi baby susu setiap /jam