Menangis setiap kali keluar berjalan.

Assalamualaikum mommies. Saya perlukan tips² ibu berpengalaman. Baby saya baru 3 bulan tapi setiap kali saya bawak keluar dia akan menangis dan meraung. Kadang didalam kereta pun menangis. Sebelum ni tak pernah bawak keluar, ni baru nak try ajak keluar melawat sepupu dia pun menangis. Apa yg ibu² buat untuk lega kan baby yg menangis setiap kali kita kerumah orang?

2 Các câu trả lời

Ibu baca doa sblm keluar rumah. Ayat kursi dan 3 kul dan selawat. Boleh gak tidokan dia dulu sblum keluar rumah. Klu anak sy bukan main suka keluar rumah, tiap kali ada org keluar je dia lah nombor satu pi pintu, pening sy.

4y trước

Klu ada taman dkt2 bawa dulu jln2 jgn naik kereta terus bagi dia biasa dgn suasana dulu klu boleh pagi2 sbb udara msh segar. Atau ltk mainan gantung dlm kereta klu baby duduk dlm carseat. Semoga membantu.

Baby bawah 3 bulan kuat tidur.. Sellunye nanges nk tdo tu cm ank sy awal2 dlu... Bedung dia tk

4y trước

Mungkin sebab peralihan tempat.. Boleh tgok page fb baby language.. Kat situ byk bnda boleh belajar 😊