Kancing gigi & influenza

Hi mommies, saya nak tanya biasa cucuk kancing gigi KK akan bagi atau kita kena refer klinik swasta lain? Sebab misi dekat KK yang saya refer suruh cucuk dekat luar.KK takde sediakan. Dalam report doc suruh cucuk Tdap (kancing gigi) & influenza. Mommies masa pregnant cucuk dua2 sekali ke? #firstmom

4 Các câu trả lời

Sis pergi kk mana ya boleh tahu? Setakat ni 2 kali pregnancy cucuk kancing gigi diberi di Klinik Kesihatan secara percuma tanpa apa2 bayaran UNTUK IBU MENGANDUNG. (sy di KK Kajang) Kalau influenza tu kena cucuk di swasta sbb mmg kerajaan tak sediakan.

8mo trước

Agak pelik sebenarnya. Mungkin boleh call kk cuba try tanya mmg kena ambil cucuk kancing gigi di swasta ke? Ataupun sis boleh cuba call kk berdekatan minta tumpang cucuk.. Pelik juga sebenarnya sbb sepatutnya sistem kkm ni kena la sama kan..

kk saya cucuk kancing gigi jeh masa 28w , kena byar rm5 ... influenza tkde ckap pon kena cucuk .. mungkin ikut kawasan kot , kalau byk kes dia suruh cucuk influenza ...

8mo trước

saya 26 weeks misi suruh survey2 kancing gigi kat klinik.nnt 28 weeks kena cucuk.

rasanya kancing gigi dia ada bagi dekat kk. haritu saya ada cucuk masa 19 minggu. yang influenza kena ambil dekat luar tapi setakat ni kk takde suruh saya cucuk lagi

8mo trước

tq sis.saya pelik jugak sebab misi suruh survey kat klinik swasta katanya dorang tak sediakan.

maybe yg influenza tu je kot yg kk takde sedia. kancing gigi setahu sy semua kk ada. kalau swasta plk yg selalunya kata tak perlu cucuk kancing gigi