Rupinkah?

Assalamualaikum mommi2.. Rupin kat kepala anak sy ni memang biasa ke? Sebab dari syampoo or dr dia lahir?

Rupinkah?
15 Các câu trả lời

Saya start minum air kelapa muda dari sebulan kehamilan..Sampai waktu nak melahirkan.. Alhmdulillah..baby keluar bersih..licin ..kuping kepala pon takde..Masa anak sulung dulu tak minum air kelapa..mmg jadi kuping2 kat kepala dia..Sis just sapu minyak baby oil @ minyak kelapa dara kt kepala baby..basahkan towel kecik ..gosok perlahan2 kat kuping2 tu.. sehari 2x..Nanti lama2 dia hilang..

Org tua2 pangil ni kerak kepala..mcm sya 2 ank lelaki ada lepas bsalin..2 ank ppuan takde.letakkan minyak bby oil biarkan kejap bagi kerak tu lembut lepas tu pakai sikat yg nipis buat slow2

selepas mandi , ambik baby oil letak dekat kain tuala .. pastu kikis slow2 .. bagi daki hilang .. sebab selepas mndii kulit kepala kan lembut .. jdi senang laa kita nk buang ..

Letak baby oil utk lembutkn, then buka pelan2 pakai cotton bud. Jgn tnggu lama, bila ada terus buka. Sbb bila dibiarkan lama dia akan jdi tebal, bila tebal susah sikit nk buka

Cukur sampai botak rambut anak tu kalau dah 7 hari. Lps tu sapu kan minyak kelapa dara. Kalau dah kembang tu lps tu sikat pelan2. Nnt die hilang. In shaa allah.

Anak I pun pernah... I selalu gosok2 dgn jari... Dah hilang... Cuba letak minyak bagi dia lembut den masa mandi slow gosok... Nanti hilang...

kerak kepala mmg ada kt baby... kne bersih kn, nnty dia hilang sikit²... bubuh minyak rambut baby or lpas mndi tu gosok dgn kain perlahan²

Dr dlm perut..rajin ltk bby oil n guna sikat rapat..tgu smpi kembg bru skt..n jgn pakse just buat hari2 nt ok la

Lap dengan kain (gosok lembut) setiap kali mandi. Bubuh minyak lepas dah kurang nnti

Letak baby oil lepastu sikat , macam tu saya buat kat anak . Alhamdulilah hilang