Air Kelapa

Assalamualaikum Ibubapa semua... Pada usia berapakah kandungan Kita yg membolehkan ibunya minum air kelapa .. Ngidam pulak tgk org minum berbuka Puasa...

5 Các câu trả lời

sy minum masa kandungan 10 w ke 11 w mcmtu. sebab terlalu teringin. lagi lagi air kelapa sejukkkk.. padahal sebelum mengandung minum air kelapa je pening kepala.. skrg lain pula. suami belikan, tapi mil tetiba ckp tkboleh. saya pun baru tahu masa tu. tp sempat jugak merasa sikit. sikit tak sikit la separuh jugak saya minum. alhamdulillah skrg okay je. tp jgn la dgr cakap saya. seeloknya elakkan.

saya pun tertanya2 dgan soalan ni, 😅.. kalau baca post2 banyak kata minum je bole je. tapi ada jugak yg jawab, lepas minum miscarriage. saya skg 24 weeks baru je minum air kelapa segelas, alhamdullilah ok. rasa nya minum segelas ok kot, 😅 saya dlu minum hari2 lepas da masuk 8 9 bulan.

4y trước

Terima kasih atas respon....itulah takut nak minum...ada baca artikel...awal2 kehamilan jgn minum dulu. Saya baru nak masuk 10minggu... Tgk air kelapa ...uiii sgt2 nak minum

Sy dlu tringin sgt2.. mil dgn mak kata 7bln br minum..husben pn xbg..kata nk rs blh..tp bg sesudu je..tu mcm pk..dr sesudu baik xpyh langsung..😂😂.msuk je preggy 7bln br dpt minum..nk2 ms tu musim pns lg la asyik dhaga je..air kelapa juge yg blh ilangkn dahaga..

4y trước

Oh..br lg.......tahniah sis .jg dri bebaik tw😘 Em..ada org kata xmemudaratkan..sm mcm Dr emilda balcin kata saluran nya berbeza mana mungkin blh mengalami keguguran..tp apa2 pn depend pd bdn msing2.. ada tu rahim kuat..minum mcmne pn still ok...ada tu akn.mengalami keguguran..tp mcm sy dlu..mak kata xblh..mungkin dr pengalaman dia dlu2.. jd saya folo la.nasht mak dan mil sy.. 😉

Saya 4bulan da mnum😅 ngidam terok sgt.. Tp ade jgk la Sakit2 perut.. Tpi lelama ok.. Klo sakit perut stop kejap.... Mnum air masak bnyk2.. Skrg da 8bulan lebih.. Tiap ari nk bedal air kelapa😂

4y trước

Terima kasih atas respon

Sy pn minum jgk.. Sbb tringin.. Mama n mil kata xblh minum.. Tp doc pkar kata blh minum air klape sbb ad khasiat jgk.. Cuma air tebu, nns xblh minum.. Sy minum okey Alhamdulillah

4y trước

Xde.. Doc bgth dpn hsnbd, air kple elok utk ibu.. Kulit ank bersih.. Air tebu je elakkn.. Mmg xleh