Baru Nak Try Susu Fm Utk Anak

Assalamualaikum ibu2 semua .. anak sy fully breastfeeding dri nb smpai skrg 8bulan dah .. xpernah try susu fm, since start makan dia lebih minum air masak .. nak minta pendapat, perlu ke sy start kasi fm utk dia? kalau perlu agak2 bila masa sesuai utk dia minum susu? n boleh suggest tak susu ape yg sesuai utk yg xpernah minum fm?

2 Các câu trả lời

Boleh bg fm. Tak perlu bagi guna botol. Guna cawan. Mana mana susu pun boleh try and error. Bagi 2 kali sehari pun OK. Sbb bg banyak sgt kang dia kenyang susu dia tak makan dah. Masa mcm ni kita nak ajar dia makan real food.

2mo trước

sy survey2 ada yg ckp untuk permulaan bagi sblum tidur malam, jadi dia kenyang lama .. sy mmg xnak bg byk kli sis utk sehari, sbb mmg nak dia fokus makan.. fm ni sy nk bg utk dia sentiasa rasa kenyang ..

depends on u mummy.. ape2 jenis susu pn bley.. memg kne try n error.. jenis puting pn main peranan..