Keputihan kekuningan kandungan 6minggu

Assalamualaikum ibu2. Saya baru masuk 6weeks. Aritu ade spotting. Dr bagi bed rest. Alhamdulillah tkde dah spotting. Ada juga scan. Alhamdulillah dh nmpk kantung. Tapi smlm dgn arini dh start pulak keputihan kuning. Dh pegi klinik. Dr bgi pencuci dan juga ubat insert vagina. Ibu2 ada yg pernah ke pkai ubat insert utk keputihan tu? Moga berkesan. Risau juga ni

1 Trả lời

Saya guna ubat insert tu, tak berkesan bagi saya. Saya amalkan pemakanan less carbohydrates no sugar, baru keputihan ok. Bakteria suka gula.

12mo trước

Ya. Dr. bg ubat insert je. Tiada pencuci. Doktor yg sy consult saya tak bagi guna sebarang pencuci vagina. Just amalkan vagina hygiene - cuci dgn air bersih, lap kering. Saya tak pakai pantiliner dah. Ok juga.