37 minggu cirit birit

Assalamualaikum hai mummy semua , saya nak tanya cirit birit tu tanda nak bersalin ke? Sebab Harini saja saya ulang alik tandas banyak kali , lepastu pinggang pun dah start sakit , nak berjalan pun rasa malas , sebab sakit

9 Các câu trả lời

sy 36w .. malam tadi cirik birik skali .. lepas pada tu perut rasa memulasss jeee .. mcm masuk angin mcm tu ... gosok² perut okay skjap .. lps tu memulass balik perut .. tapi tk rasa nak membuang ..tak tau sbb apa .. pagi tadi lepas balik checkup klnik ..bawah perut rasa senak mcm tu .nak angkat kaki belah kiri rasa sakit .. baring gosok² perut ..lepas tu tertido .. bngun tu dh x rasa sakit ..

Kalau saya, cirit birit tu tanda2 awal nak bersalin. Hari sebelum bersalin tu 10-12 kali ulang alik tandas. Lepas tu keluar mucus plug. Malam tu contraction & keluar lendir darah. Semoga dipermudahkan urusan sis..🤲🤲

2y trước

Sakit yang akan hilang, datang sekejap2.

tak jgk.. mcm sye dh cirit, hilang la sakit perut.. lega sbb klau buang najis keras, nk kne teran, vagina rse mcm nk koyak.. ade stgh org, itu tanda2 dier.. mcm sye tak lgi.. hujung2 xder rse sakit langsung..

Saya bru jadi kemarin , p pac doc kata xda apa ctg semua okey .. doc ambik urine dn darah hntar makmal tapi semua okey .. Doc akan tambah ayaq pastu chck bukaan

dah beranak dah..kul 9 start cirit birit..kul 11 g hospital.. kul 11.45 beranak . alhamdulillah sempat.. due 16/8.. selamat 8/8

1y trước

sis pergi hosp sebab cirit birit saja or mmg ad rasa contraction nak bersalin?

ye..Sy sbtu lepas seharian cirit birit..mlm start cntrctiom.smpai hopstl dh 9cm.xsmpai 5mins bsalin😄

Betul. Sy pnh baca gk ulg alik msuk toilet mcm cirit birit tu juga tanda2 nk beranak

2y trước

Xyh lg tp klu air ketuban pecah atau keluar darah terus pergi hosp..

Pastikan minum air kosong secukupnya untuk elakkan dehidrasi. Jika berterusan 24 jam blh jumpa doktor

sama.. saya kerap cirit birit skrg ni. esok dah 38 week. tanda nak bersalin ke ye?