berapa Kos check up di klinik swasta?

Assalamualaikum hai mommies.. Sy dah 13 hari lewat.. 21/12/2020 sy try test upt pagi².. Gmbr sebelah results dia.. Tapi belom pegi klinik gov atau swasta utk sahkn.. Skrg sy selalu sakit pinggang, buat keje sikit, diri lama sikit je.. Rasa sakit.. Pastu kdg2 rasa sakit kt rahim.. Setakat ni tak ada bleeding/spotting pon.. Pernah keluar cairan wrna coklat gitu tapi sikit je.. Dan sekali tu je lepastu tak keluar dah sampi harini.. Last period 14/11/2020, bila kira2 skrg dh 6weeks.. Bila sy patut pegi klinik utk sahkan? Dan kalau nk gi Klinik swasta utk scan berapa kos yg sy perlu keluarkan? #firstbaby #firstpreganancy #bantusharing

berapa Kos check up di klinik swasta?
22 Các câu trả lời

sama situasi macam saya.. tapi saya lewat 4 hari saya dah buat upt.. sebab saya ada spotting jugak sikit macam sis.. waktu 6 minggu saya pergi kk doktor suruh buat urin test tapi negatif pulak.. sebab kat kk guna upt jenis strip.. orang cakap kalau strip susah sikit nak detect hcg kalau rendah.. balik dari kk tu saya test lagi upt sebab tak puas hati dan hasil tetp positif.. 8 minggu 5 hari saya pergi swasta untuk scan.. harga scan rm45.. tapi tu saya cakap saya nak scan sahaja.. alhamdulillah waktu tu dah nampak baby dan heartbeat dia.. dan sekrang dah 31 minggu.. ada orang cakap elok pergi awal sebab takut kandungan luar rahim ke apa ke bahaya.. tapi pergi awal2 tak nampak lagi la.. selalu 6 minggu+ tu nampak kantung je.. tapi ada jugak yang dah nampak baby.. terpulang pada sis la.. semoga semua nye dipermudahkan.. aamiin

4y trước

aamiin.. sama2 kasih❤️

okey puan dah buat upt and result positif.. puan pegi klinik berdekatan untuk buat appointment bukak buku pink.. kalau at area jb scan 2D dalam 60 ringgit sahaja.. tak termasuk consatation and ubat.. masa nak bukak buku bawak gambar scan and dokumen y di perlukan... kalau puan nak bukak buku pink at suwasta pastikan puan bukak buku pink at GOV juak.. jika ade ape² berlaku pada puan dan baby nama puan ade record pada kerajan.. sy sekadar memberi info y sy dapat drpd dr kerajaan..

hai awak. kita sama. last day period pun 14 nov 2020. cycle period mmg tak teratur tapi since lepas gugur bulan 7 ritu, period cantik je 3 kali period. kali ni tak period. semalam n pagi td 29 dec 2020 sy cek upt ade double line pudar skit je drpd awk punya. Skg mcm xnak percaya lagi. risau. 😂 bila agaknya nk cek balik ye...kalau tak, due kita sama la awk....😉

4y trước

Alhamdulillah...dalam resah2 tu, sy terus beli upt clearblue digital. dah 4-5weeks rupanya🤗 strip upt pun okay je test makin jelas😍

Assalamualaikum Polyclinic saya first pergi, untuk scan, semuanya dalam RM140. Doktor bagi Folic Acid juga. Nak tak nak sis kena pergi scan juga. Sebab nak make sure pregnancy bukan di luar rahim atau bukan molar pregnancy. Dan kalau sis betul2 preggy, sis dah kena start makan folic acid. Apa2 pun, sis kena check dekat doktor juga.

4y trước

oh ye acid folic tu sy dh amalkn sebulan sebelum tau pregnant lagi.. sy mkn yg shaklee punya bcomplex with acid folic

baikk awakk prgi checkkk risau rahim tak kuat janin boleh jatuh , macam sayaa 2bulan tkgi klinik scan or apa check test prgnt double 2 last2 rasa sama mcm awakk lah kluar cairan coklat last2 keguguran

4y trước

alhamdulilah skg prgnt second baby and dah 5month

kos bergantung pada clinic sis biasanya rm100 keatas dan bawah rm200.. tapi upt sis dah double line tu In shaa Allah pregnant.. better pegi KK terus sis untuk sahkan pregnancy dan maybe boleh buka buku terus..

4y trước

ooo mcm tu... hihihi terima kasih tolong jwb 🥰

sy sehari jaa lewat period sy test upt double line yg mcm sis ni. alhamdulillah. esok nya sy terus pegi klinik swasta utk scan kena charge rm80. utk scan and test kencing

dekat2 rm100 scan test upt Dan bgi ubat2 yg perlu swasta ikut klinik mna yg murh dn Ada yg mhal sy mula2 6weeks scan test upt dn ubat rm90 ringgit aje dekat swasta

Tahniah sis. Alhamdulillah. Kalau positif upt pn dah boleh terus pergi klinik swasta utk confirmkan kehamilan. Kos biasa klinik swasta kalau scan dalam rm45-rm60 camtu.

4y trước

ouh yeke.. kwn sy ckp rm100 lebih masa dia gi scan kt klinik primer.. terima kasih awak 🥰

Sy pergi awal sgt, xnampak pape, so dia ambik darah & scan dekat rm180 sy kena..dinasihatkan pergi 8 minggu ke atas so scan je