Sembelit anak 5 bulan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..nk tnye ibu2 disini..anak sy dh 5bulan..tp strt kne sembelit dr 4 buln hr tu..dh 3 susu cube....1) lactogen 2) Dutch baby 3) Frisolac......tp maseh sembelit lgi...s3dih tgok dia meneran tu.menagis2....cian...sy pun turut mngss tgok anak sembelit..boleh bg suggest @ petua mcm mnaa xnaknsembelit..dan nk tbye berapa kekerapan ibu2 bg anak susu dn bancuhan susu nye..... terima kasih...#firstBaby

Sembelit anak 5 bulan
20 Các câu trả lời

terkejut saya baca tajuk 😱 haha ya puan , kalau minum fm ni memang banyak sikit cabaran terutama sekali susu .. kalau terlebih sukatan ke kurang pun boleh buat anak macam2 sembelit lah cirit birit lah kadang2 jenis susu yang tak sesuai pun ada , saya dulu mula2 guna lactogen tapi taik anak bertukar jadi hijau dan hitam so saya tukar kepada dupro alhamdullillah sampai umur 1tahun11bulan elok je ..

2y trước

hehehe .maaf..dh tukar tjuk dia.tu lah..kesian.. terima kasih bg pendapat

tekejut baca sembelih rupa nya sembelit 😅 soal baby sembelit cuma kurang kan sukatan susu sis. masa ank buah sy sembelit adik sy kurangkn sukatan susu baru baby buang air besar x sembelit.

2y trước

hehehehe..maaf..tesalahh tulis..hehehheee...tulah..dh cair dn tukar susu ni..try tgokk semingu nii

Setiap bancuhan susu tu cuba lebihkan sedikit air bagi cair sikit dan rajin2kan urut perut anak and buat exercise bicycle kick untuk anak ye mummy. Moga membantu 🙏🏻

2y trước

terima kasih awk...semua ni mmg sslu buat..ni try tukar susu .hrp2 ok lah

Haha tekejut baca.. Igtkan ayatnya nak tnye ibu2 disini. Anak sy dh 5bulan.. Tp sy sembelih. ADUHHHH NEBES BACA TADI

2y trước

hehehehehe...tajukk sesalah...alahai...maaf awk..

Allah sis trkjut sy ingtkan awk sembelih 🥺😅😅😅🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

2y trước

maaaf awkk..... sembelit..nk cepat xdan nkk tgokk..maaaf semuaa

sis.. "sembelih" alaaaa... sis ni.. terkujat tau.

2y trước

hehehehehe.. maaff... sembelit

terkejut bace sembelih anak 5 bulan... Ya Allah... sembelit rupanya... 😅😅😅

2y trước

hehehehehee..maaf awkk..xperasan... sembelit

Sya boleh kna skit jntg bca tajuk sis..murung sya bucu katil.ahahahhaha

2y trước

😂😂😂😂maaaf....dh tukarr dahhh..heheehe

tu la terkejut gak dengar sembelih🫠😅

Terkejut bc tajuk tu😮😮 Ingat kan betul² sembelih ank?

2y trước

maaf awk...teslah tuliss