Buntu nak bagi baby boy sya susu fm ape yg bagus supaya tidak sembelit

Hai mamy2 kat sini ada tak baby newborn yg masalah sembelit. Sya dah tukar susu tepung Dari dutch baby = sembelit Dari frisolac = ceri beri Dan yg ini lactogen = sembelit lagi. Sya nie #firstmom mng mintak bantulah #bantusharing ye 1.pic susu lactogen 2. Pic susu dutch Baby 3. Pic susu frisolac

Buntu nak bagi baby boy sya susu fm ape yg bagus supaya tidak sembelit
7 Các câu trả lời

normal bb newborn meneran masa berak..sbb die blm biasa.ank sy y bf pun setiap Kali berak akan meneran merah muka sambil nngis..ikutkan najis y kuar x ketul lngsung pun..lembut je

dutch baby dgn lactogen normal je tahi. anak sy pun tahi mcm tu . kalau sembelit lain rupa tahi tu awak.. ketul2 mcm tahi kambing. anak sy pun oernah sembelit jugak

6mo trước

Tapiii meneran sampai muka merah dibuatnya..

Saya pun rasa 1dan 2 tu normal, yg ke 3 tu mcm kering sangat, maybe tu agak keras untuk newborn..

gambar 1 dan 2 bukan sembelit. sembelit warna najis is hitam. dan ketul kecik mcm tahi kambing.

6mo trước

meneran tu normal. sbb usus dia menolak utk membuang. lama2 dia akn ok. bila dia nk berak urut bhgian perut dia supaya dia less meneran.

Mungkin boleh cuba susu dupro langkah 1. Untuk 0-12 bulan. Try beli pack kecik dlu.

6mo trước

Boleh Cuba.. Terima kasih

ank sy minum anmumlac ok, pstu sy tukar s-26 gold pon ok jugak

6mo trước

sy beli yg pack kecil 200g dlu. pstu bg dia minum,pstu tgk dia berak ok ke tak.. setakat ni sy buat mcm tu ok, mula2 jgn buat pekat, ikut sukatan susu betul2.tkot baby susah nk berak.sbb mcm mna pun kita kena try n error jugak mna yg sesuai

Bagi saya 3 gambar tu normal.

6mo trước

Tapi time nie sya dekat kk tampoi jb, nurse kata tak normal sbb mcm nie. Dan baby pulak time to ada kahak time minum susu to