formula milk

Nak tnye susu dutch baby elok ke utk baby yg bru 1bulan lebih? Ad ibu2 yg guna tak? Sy dh try anmum tp ank jdi sembelit, dugro jdi muntah hbis klua kat hidung smua, skrang ank sy minum lactogen tp jd susah nk berak. Ingt nk try dutch baby tp ad yg kata manis so jd ragu2. Kesian baby slalu xcukup susu ?

6 Các câu trả lời

Kene try and error.. sbb anak sy mula minum lactogen tp xberak susa berak.. muntah sje.. pastu sy tuka novalac easinova sbb anak sy mengalami reflux.. smp pakar mtk buat scan perut.. skali anak ad byk angin dlm perut, so pakai susu novalac smp umur 6bulan bru tuka bebelac.. alhamdulillah smp skng pakai bebelac..

4y trước

Sy buat keputusan bawa jmpe pakar kanak2 sbb bby sy muntah plus tersedak smp tbe nafas dia berhenti seketika.. sgt2 mengejutkan sy... Alhamdulillah skng dh setahun anak sy.. lepas kejadian tu dh xde lg reflux n muntah..

Lain baby lain perutnya ada yg sesuai ada yg tak..isshhh jgn dengar ckp org klu susu tu manis tak kan diluluskan utk baby dan dijual...entah2 lain2 susu pun manis ada gula tersembunyi yg kita tak tahu.boleh try bagi mana tahu sesuai dgn baby awak

4y trước

Betul tu, yg sy tgk ramai baby ngam ngn dutch baby. Harga pon berpatutan.

Alhamdulillah serasi dengan anak saya dh 3 bln dia bergantung pada baby jgk sis kena cuba br tau

Cube bagi similac, anak saya duku pun berak2 minum anmum, lepastu try similac baru okay.

Serasi ngan bby saya... Smpai skarang dah 1tahun... Smua kami minum susu tu..

Anak sy xok dutch baby dy muntah hbis kluaq hidug. Skrg mnum dupro