Jaundis bayi

Assalamualaikum, baby sy masa hari ke 21, bacaan kuningnya 80 & doktor ckp x perlu ambil darah sbb bacaan kuning dah bawah paras 85, soalan sy, jaundis blh naik semula ke?

1 Trả lời

Waalaikumussalam. Tak pasti mommy. Tapi mommy kena pantau dari segi pemberian susu yang mencukupi. Kalau macam pengalaman anak saya dia bagi beberapa hari kalau dah turun dalam beberapa hari tu memang tak perlu untuk check jaundice. Alhamdulillah lepas tu okay. Mommy pun kalau nak makan jamu, kunyit dan lain² tunggu sebulan dulu ke. Baru boleh makan.