Bunyi Grok Grok

Assalamualaikum. Baby sy kalau mlm susah nk tido, leher dia bunyi grok2 mcm bunyi kahak, ada sesetengah org ckp normal, tp sy risau & kesian tgok baby tak selesa/lena tido. Ada tak ibu2 yg pernah mengalami situasi yg sama dgn sy? Ibu2 buat apa ye utk hilangkan bunyi grok2 tu?

9 Các câu trả lời

Ank sy dlu pun mcm tu. Mmg normal je sbnrnya tp biasa la mak2 kan, kesian tgk ank.. Masa tu dh siap cri klinik utk neb & hmpir nk buat satu procedure tu sy lupa nama apa yg dia masukkan tiub ikut hidung utk kluarkan kahak. Bila tgk video mcm kesian plk nk buat kat anak then terus cancel. Try je sapu cream youbaby tu tp xde kesan jgk. Last2 biarkan je, cuma kerap tukar posisi tidur mengiring kiri kanan dia. Lama2 tu nafas berbunyi dia hilang sdri.. Jgn risau k..

11mo trước

Samalah, sy pun cari klinik utk neb & sonotron, then prosedur masukkan tiub tu, tp kesian trus cancel. Ok sis, sy cuba utk tk risau. 😔

baby sy usia 4 bulan baru bunyi tu. tp time tido tak bunyi pun. time jaga je, suami buat bakar bawang putih, buh minyak telon sedap gila bau dia saya suka. sapu kt dada, belakang badan baby. skrang beransur okey

11mo trước

Bawang bakar tu utk apa puan?

cuba sis sapu krim herba tropika dkt blkg n dada baby. ank sy slesema and btuk sy spu tu je . lama2 dy akn hilang sndri sbb baby xleh mkn ubt btuk. tp sapu skit je risau bdn ank kte lain² tkt ade yg ssntif.

normal, lendir dr dlm rahim, bb sy dr baru lahir mcm tu, usia 3-4bulan bru hilang spnuhnya... kalau dia selsema lg kuat bunyinya, nanti mse dia muntah/berak akn keluar lendir2 tu...

normal je sbb newborn kan..selagi dada xlekuk dan xdemam sy rasa ok je..kalau x yakin g jumpa doc,mntk cek pernafasan..mntk nasihat dia,xperlu terus neb..

waalaikummussalam awk baby saya pun cmtu . Saya amalkan sapu minyak wagas oil tu yg cengkih tu kat tiktok ada .alhamdulillah saya jarang dengr grok grok lgi

11mo trước

cuba la insya Allah

anak sy pun sma nt dia akn hilang sndiri . .insyallah xd pape klu bwk g kk pun sama xd ubat untuk baby bwh 1year

Baby selsema ke? Bawak jumpa doktor je la sis. Kalau teruk, doktor boleh bagi inhaler melalui aerochamber

Usia baby?

11mo trước

Baru nk masuk 2 bulan.