hulurkan bantuan ?

Assalamualaikum. Alhamdulillah saya dah selamat melahirkan baby girl yang sangat comel ❤ masalah saya adalah, saya belum berkahwin.. Dan ya saya menyesal dengan perbuatan terkutuk saya sebelum ni kerana buat tanpa fikir panjang.. Bapa kepada bayi saya seorang yang tidak bertanggungjawab dan sekarang saya sedang buntu macam mana nak besarkan anak saya seorang diri.. Bukan masalah apa orang sekeliling nak kata tapi masalah kewangan.. Saya tak kerja dan sedang mencari kerja untuk menjaga anak saya. Family saya tak terima bayi saya tapi saya berkeras nak jaga sebab saya sayangkan anak saya dan saya sanggup buat apa saja demi menjaga anak saya. Masalah sekarang saya tiada tempat bergantung harap.. Kalau saya kerja, takde orang nak jaga bayi saya. Nak cari pengasuh perlukan modal dan saya takde duit lagi.. Dengan rendah diri saya mohon bantuan ibu ibu bagi cadangan untuk saya macam mana nak selesaikan masalah saya ni.. Saya dah buntu tapi saya sayangkan anak saya dan tak sanggup nak lepaskan dia.. Sakit bersalin masih rasa.. Sakit ketika mengandung masih teringat.. Kalau ada sesiapa yang boleh beri cadangan atau bantuan jagakan anak saya sementara saya bekerja ke.. Mudahkan urusan orang, Allah mudahkan urusan kita.. Doakan saya dan bayi saya dimurahkan rezeki dan dimudahkan urusan.. Terima kasih ibu ibu ❤

13 Các câu trả lời

Cuba cari mak angkat yg dekat dgn rumah..awk pon boleh ygok dia hari2, kalau keja pon, boleh hulur duit kat dia..mgkin jugak boleh bincang dgn pengasuh ckp nanti gaji awk bayar..pon boleh jugak ajak kawan teman untuk pegi jumpa keluarga lelaki tu..diorang pon kena tau kebenaran jugak.. InsyaAllah yakin dgn Allah, ada jalannya..semua org ada kisah silam tp jgn biakan kisah silam mengganggu kita..pk sudut positive, mgkin kalau awk kawen dgn lelaki tak tgjwb tu hidup awk merana..tp awk bebas sekarang.. InsyaAllah.. yakin dgn Allah

5y trước

Cuba try contact kak fyn utk cari family angkat n kebiasaannyer family angkat akan bgi jumpa ank..

kita senasib cuma berbeza dari segi peneriman keluarga..keluarga terima saya dan baby.....saya harap sis tabah, in sha allah dengan adanya baby sis, rezeki untuk tanggung dia akan ada...sis banyak2 berdoa...maaf saya tak dapat kemukakan cadangan....sebab kalau saya ditempat sis pun, saya akan buntu...

5y trước

amin...semoga allah kirimkan rezeki yang melimpah untuk sis...saya doakan, oneday sis juga dapat seorang lelaki yang baik dan hidup bahagia sis...

Kesiannya awak . Kalau dekat sy dah jagakan anak awak tanpa bayaran . Banyakkan berdoa . In shaa Allah ada rezeki anak tu . Saya doakan semoga urusan hidup awak dipermudahkan dimurahkan rezeki . Aamiin . Yang penting be strong .

5y trước

Terima kasih banyak banyak sis

Maybe boleh try berniaga online . Jadi dropship dulu ke . Jimat kos sebenarnya . Boleh kerja sambil jaga anak . Jadi dropship dulu , bila ada duit lebih boleh keluar modal untuk upgrade jadi agent ke .

5y trước

Saya takde modal kak..

tahniah sbb awk bgtjwb.. bkn jns golongn yg bila tkt.. buang ank yg xbdosa.. smga urusan awk d permudhkn..dn akn jumpa dgn org² yg baik utk mnrima dn mbantu awk..be strong sis..

5y trước

Terima kasih. Saya betul betul perlukan doa semua orang

Waktu sis bersalin mcm mna sis? Sbb sy pun tngh bersarat nk bersalin ank luar nikah..tapi laki nk bertanggungjawab Klau sis baik msg personal ples

wslam..ahamdulillah..tahniah yer..nk tnya sis tnggal area mna yer?sy doakan smoga sis dan bby dilindungi Allah..hrap sis brtabah yer...

5y trước

Klu sye kt pandah indah

5y trước

Saya dah cuba reach jkm tapi tiada respond 😭😭 email, ws dan buat aduan belum ada maklum balas..

Waalaikummusalam.. Sis cuba hubungi talian kasih 24jam 15999 utk bntuan

5y trước

Talian kasih ni macam mana ya ?

sis bole ctc sy 01156754181 -Jannah 😊