tiada alahan masa mengandung

Assalammualaikum.. Nak tanya, ada tak yg mcm saya, ni kali ke tiga hamil tapi lansung tiada alahan, tapi nafsu makan mmg meningkat, mukut asyik nak mengunyah je.. Normal ke? Sbb rata2 tengok orang pregnant mesti alhan tak teruk pon mesti ada.. Sy lansung xpernah rasa, xpernah muntah sekali pon sepanjang mengandung.

34 Các câu trả lời

Sy minggu ke-2 start cramp perut..ingtkn angin ke ap..mnggu 6 baru start alahan..xbleh bau msakan..xbleh mkn nasi...smnggu xbleh mkn..minum la susu goodday full cream..risau perkembangan baby..asyik xbleh mkn...hurmm skrg dh mnggu ke 8..xde lg dh alahan...tpi asyik lapar aje..haahahha jam 8 dh mkn.jam 10 mkn lg..perut terasa lapar...hahahahhah😂

Siksa sis alahan ni.. Nak2 anak first dulu dri awl pregnant sampai nak beranak hari2 mntah2.. Dalam sehari mau 3 4 kali muntah.. Siksa nak mkn.. Kdg2 nangis sbb tak tahan sakit muntah, alhamdulillah second pregnant ni alahan awl pregnant je tu pon biase2 je tak teruk n boleh mkn bnyk2 suka sgt🤗

وَعَلَيْكُمُ السَّلاَمُ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ Saya anak pertama & ke2 xde. Anak ke 3 ade tp kjp je dlm 2 mggu mcm tu pastu smpai bsalin xde alahan. Skrg mngndung no 4 alhamdulillh xde alhan pape.

sy xdak alahan ,tp alahan kna kt hubs 😂😂pg2 dia y muntah ,mlm xbole lena sakit pingg ,perut naik strechmark ,kki bengkak 🤣🤣 bila dlver baby ,muka s'bjik pak dia ,ank b'jsa gn pak dia 🙈

syukur sis x de alahan, sy anak 1st ,2nd & 3rd x de alahan , yg 3rd gugur ... masuk anak no4 ade alahan , Allahuakbar , menguji betul ,makan je loya , x boleh silap makan mesti keluar balik ...

Normal.. Tp bestnya xda alahan.. Senang lyan n buat kerja.. Saya pregnant first and second mabuk teruk smpai mls kluar bilik.. Third mabuk 4 bulan pertama ja.. Tu pn rasa penat yakmat 😂

Alhamdullilah takde alahan..kita sama, tengah preg ank first.. tkde alahan lgsung.. mgidam pun tak.. tapi terpalit kat husb. Dia yg mgidam mcm2 kalau org pregnant 😅😅

Brsyukur sis xda alahan, sma mcn sy ank firts ngn kdua ni lngsu xda alhan,, mkn mmg slera siang mlm mkn jer, kembang hbis stu bdan suami perli2 xpduli sy jnji ank2 sihat 😁😁

Saya 4 org anak sblm ni semua ok..x de alahan..tp yg ke 5 ni..manja sikit..dr awal pregy alahan kuat..dgn x lalu mkn..muntah..demam..semua cukup la..bongsu dah kot hu..hu..

Saya sedang hamil anak pertama, alahan loya dan pening pening. Bila muntah tapi tak keluar banyak, yang keluar angin. Rasa tak selesa tidur sebab loya memanjang.