Hospital Kerajaan

Assalammualaikum Mommy Semua. Nak Tanya Pada Pengalaman Mommy2 Yang Pernah Bersalin Di Hospital Kerajaan. Kalau Nak Request Untuk Wad Kelas 1 Tapi Bukan Kerja Dari Under Government Bole Ke?

2 Các câu trả lời

Boleh jer tp tk silap dia ada diposit dan ikot kalau ada kosong...kalau mcm sy dpt wad klas 3 layanan sme jer cuma beza klas 1,2,3 ni katil jer awak kalau klas 3 dlan stu ruang ada 6 katil...kalau kelas 1 bilik 1 kot kalau tk slah..kalau kat hospital.krajaan klas 1 pun suami mlm tk leh teman tetap dok sorg jadi kalau ikot pegalaman sy yg induce 4 kali dan skit berterusan 4 hari sy lg prefer dok kelas 3 sbb skit msih ada kawn kat sblah cuma time melawat lah tk ada privacy sikit sbb awak akan berkumpul gan pelawat katil sbelah sesak skit lah tp sbb sy skit induce 4hari sy puya pelawat suami jer tk lah jdi masalah, tmbah puka skit mmg sy tk suruh kluarga sy dtg sbb tgah than skit, untk labour room pula dpt bilik sorg2 dlam tu ada stu nurse yg akan duduk gan kita moniter jtung kita smua smntara tgu jalan buka smpai 10cm sbb kan sy 4 kali induce 3 kali pill 1kali drip dan dr request untuk apidurel total bil sy hanya lah Rm47rgt awakk...nurse semua baik asalkan kita fham kerja dia dan kita tk marah2 dia sbb skit percaya lah dia layn kita sgt baik nurse smpai ckp maaf kat sy kalau ada terkasar bahasa sbb masa sy ada peskit yg tjuk peragai smpai suruh mak nye marah nurse knp tk tolak masuk labor room lg sbb ank dia skit..padahal pembukaan bru 2cm dan ubat than skit pun dah bgi bila dlm mse yg sme nurse tersebut dia kna attend sy agak emosi skit lah dia tp kita fham kerja meraka tk bhti dri mula shift..oh syrat msuk labour room 5cm ke atas...ini pegalama sy beranak di hospital shah alam seksyen 7...bgi sy terbaik , tk dikasar, dr dan nurse thu apa yg mereka buat kalau drg tgk keadaan kita perlukan sesuatu drg akn trus bertidak sy siap dpt dr pakar yg turun kerana 81jam skit diakhir2 muka su pucat ya amat darah tiggi smua naik tp jalan tetap tk nk buka masih 2cm dah suruh suami cri duit kecemasan sbb dr dah nak cszer saat2 akhir dr tk sempt tgk dh buka 10cm terkeluar dah anak tgk2 bill slama 5hri kat hopital total 47rgt ada baki byak blh lah selesaikan majlis keyukuran..maaf terpajang coretan sy.. ape blh ckp utk first pegalaman hopital shah alam seksyen 7 walau pun katil 6 dan kelas 3 dr nurse smua lembut..kalau bab seluk tu org ckp mereka kasar..mereka tk kasar mereka nk tolong jer sbb ada stu mse mereka say sorry mereka akan ckp "puan than skit sy cuma nk tolong buka jalan jer jdi mmg dia kan pakse lah skit time seluk tu"

5y trước

Kalau kerajaan kelas 3 cszer pling mhal pun dlm 300 tp hri tu sy mmg stanby 1k sbb sy smpai pangil pakar saraf dan bius kita tkut lah segala benda dia buat kita on jer dudk pun lama smpai 5 hari kat hospital alhamdulilah bill sy 47rgt jer sy pun terkejut...czer yg sy tgk kat bord byaran kata nya utk czer 200 tk termasuk ubat dan benda lain.

Sy pon tertnya2 benda ni. Harap ada mommy yg boleh share