Tambah berat baby

Assalam...Blh share tak jenis susu yg membantu menaikkan berat badan baby..? Anak sy umur 4 bln, minum susu similac, minum setiap 4 jam, 4onz kadang 3onz sekali menyusu tp berat br 6.2kg...baby girl...

14 Các câu trả lời

Anak sy baby girl juga, on formula milk. Ms 4 bulan, sy make sure dia minum 960ml setiap hr. So dia akn minum 8 kali sehari. Every 3 hours. Susu strt dr 12am, then 3am, then 6am and so on. Badan dia naik elok smp 6 bulan. 7 bulan ni je sy strt prob nk naikkan badan dia. Sbb dh strt mkn, susu x nk minum sgt. Bila mkn byk, susu x nak. Bila mkn sikit, susu nk tp berat pula x naik2. Dia aktif so maybe psl tu sy prob naikkan berat. Shes on enfalac A+

Anak saya pun sama.. Berat ada kurang. 5 bulan baru 6kg tp nurse cakap kena jaga2 berat dia. Dulu dia ambik nan, berat okay tp berak dia hujung2 cair. So tukar susu. Minum frisolac, dia mcm tak nak sangat susu tu tp berak okay.. Rasanya as long as dia masih kat graf putih should be okay

Tgok chart rsenyaa ok kot brt tu. Xde smpai line kuning kan? Bby sy 4bln 7.4kg tpi bby boy and full bfeeding. Biasa kalo brt xcntik, mybe msuk 5 bulan doc akn syorkan bby mkn. Try tgok kalo dia lbh kpda mkn, mgkin brt akn naik. Sbb ssu ni lps 6bln dh xjdi mknn utama dh.

cuba tggu anak 6 bulan time dah mula bg mknn pepejl cuba bg mknn yg lebih prtn utk ank. ringan xpe asalkn sihat itu yg lebih penting. #16Dec2020 #IbuRA #TAPSuperMoms #TAPSuperMomsDec

Normal kan 4 bulan 6.2kg. Baby saya 4 bulan 6.5kg. Ada je baby 6 bulan 6.5kg jgk. Asal graf ok tak underweight so it shouldn’t be a problem :)

ok tu selagi x bawah graf 👍 anak sy pon 4 bulan juga, kadang ikut baka gak 😁😁 jgn risau selagi nurse xckp pape

Klu nurse takde ckp apa2 psl berat takyeh risau ibu. 4bulan 6.2 kg dah ok dah tu. Asalkan tak turun graph dia

Anak sy pon 4 bulan baru 6.1 kg.. xpe la graf masih ok.. bese la kn baka org asia x gemuk sbb cuaca panas

Normal.. Ank sy 2 bulan baru 4kg... Similac jg...selagi susu tu OK utk ank jgn tukar.... Similac bgus

Anak saya 5 bulan 5.95kg. 6 bulan baru 6.7kg. Nurse kata okay. Insha Allah takde ape 😍