double line smnggu sbelum due period !!!

Assalamaulaikum nk tnya ibu-ii skalian ,period sy xteratur & klu ikut kan my clander period sy 31 hb ni tapi tadi sy buat test kit naik double line boleh pcaya ke ? sy buat test tu pun sebab sakit tubuh & sakit breast .#firstbaby #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

double line smnggu sbelum due period !!!
22 Các câu trả lời

Betul lah tu +ve. Tahniah sis. Saya pun test seminggu sebelum due period. Dapat double line jugak. Alhamdulillahh now dah nak masuk 20 weeks. Jaga diri ye sis. Makan jgn biar perut kosong. Makan ke apa nak makan tapi kena kurangkan caffeine ye. Banyakkan makan buah dan sayur. Semoga baby sihat ☺️ Nanti dah 6 weeks boleh scan utk confirm pregnant. Kalau boleh tahan nak tggu sampai 8 weeks scan pun boleh sbb time tu dah boleh nampak heartbeat.

alhamdullillah pregnant puan , tahniah ya .. jaga kandungan elok2 untuk irregular period memang susah nak jangka tarikh yang betul puan , saya pun irregular period .. last period 18/2 edd 22/11 dan usia baby maybe dalam 20w keatas sekarang tapi scan baby still 14w masa tu dan edd 16/12 .. normal puan saya pun susah nak nampak sebab proses persenyawaan tuh terjadi lambat dari asal , apa2 pun jaga diri elok2 ya dan ikut je apa yang doc cakap ..

Sama sya dlu sis. Chck kehamilan masa hari ke 40 dan 2line. Sya ada 5 hari lagi untuk period. Sya kena tunggu selepas 45 hari. Sbb period saya mmg x teratur, kejap 28,35 dan 45 so sya tunggu hari ke 45 dan hari ke46 still ve bru sya pergi klinik. Alhamdulilah sdh beranak skg baby sdh berumur 2bulan 20hari.

MACAM SY PUNYA TU HARI,SY CEK 25HB, PERIOD SLLU 28HB, SBB RSA X SELESA, TAK SUKA BAU BADAN SUAMI, TAK LARAT, MMNG SIMPTON ORNG PREG LA,SEKALI CEK TERANG SNGAT 2 LINE 😆 TAK PERCAYA, BELI LAGI, SMUA UPT ADA 3,PLING MAHAL CLEARBLUEEE 😭 NASIB BAIK SYNGG 😆

Alhamdulillah tahniah sis, make sure sis buka buku sebelum 12 minggu ye senang doktor dgn misi nk moniter dr awal btw kalau buka buku di kerajaan scan dlu dekat klinik swasta ye sbb kalau main pergi je dorang akan mintak sis pergi scan dekat luar jgk👍🏻😊

2y trước

tq sis 🥰

Waalaikumussalamwbt.. InShaaAllah blh kata ada rezeki dah tu.. jgn lupa consume folic acid ya.. maybe blh tgu lg 2w ke atas utk double comfirm dgn nk p scan.. sbb irregular period kn.. jaga diri ok..

InsyaAllahhh betul dah tu hehe kalau nak kepastian cuba beli clearblue gak. Sy dulu saja test berapa hari sblm period. Naik mcm ni la tp terang sikit. Alhamdulillah skrg dah 30w 😆

mcm sy sis...tpi sy dh trlewat 3hri due period sy...xharap mne wlaupon first baby..klau still smpai hujung bulan xdtg jgak bru leh g klinik😅😅😅

tahniah sis...sy lg 4 ari nk period dh positf..sbb breast rse lain...bdn letih...skng dh 8 mnggu dh bkk buku pink

Saya pn sma...test sblom seminggu period....tp x p kelinik la laa.ingt Saya sorg rmai lg rupanya..Saya naik mcm niee..test 5.30 pg