control berat

Assalam.. Ada tips tak dari segi pemakanan untuk control berat... Berat sy cepat sangat naik.. Risau nurse bising tak control makan

20 Các câu trả lời

Td sy check g up,berat naik 2.4 dlm masa 3 mggu. Nurse sruh control mkn,kurangkan nasi/roti,lbhkan syur n buah2. Nurse ckp roti gandum/beras perang pun x boleh mkn byk jugak,sama jugak naiknye klu amik dlm kuantiti byk. Yg penting jaga pemakanan.

Ank sulung dulu total Naik berat bdn 9kg ... Skrg ank kedua.. hrp Naik x byk la... Saya jrg mkn mlm.. lapar sgt mkn biskut atau kismis jek.. second checkup Saya maintain berat.. 😅 masih lg loya n xlalu sgt mkn.. ikut mood...

Makan beras brown berbanding beras biasa. Kurangkan makan makanan atau minuman manis2. Biasanya misi akan refer ibu2 ada maslaah berat naik mendadak kpd dietician. Follow nasihat menu dietician.

Kurangkan manis,kurangkan nasi,elakkan makan lewat malam,banyakkan minum air kosong & exercise just berjalan 15 minit je pun dah ok. ☺

Sy naik 24 kg sepanjang mengandung...😅kurangkan makan nasi malam dan jangan minum manis sis

Wassalam, boleh juga cuba pregnancy exercises yg sesuai dengan badan selain jaga pemakanan.

Kurangkan pengambilan nasi dan makanan yg manis manis. InsyaAllah boleh kawal berat badan.

waktu mgndung jgn ikutkn nafsu mkn...hati2 ya mommy...mkn brpada2..baik utk baby dan mommy

tq pada yg bertanya dan yg menjawab. sy pun berat melampau naik nih. 😅

Thanks sis..Alhamdulillah berat terkawal skrg ni...sbb xmkn nasi mlm da..