First time

Assalam mummies thiss positive pregnant ?? Sya x tw nk kata apa sngt teruja Alhamdulillah .. sgt sgt happy ??? apa ptt sya buat lps ni ??

First time
81 Các câu trả lời

Waalaikumussalam. Beli upt kan ada packaging nya. Belakang plastik ada information double line maknanya mengandung. Tahniah sis, lepas ni pergi KK terdekat untuk buka buku pink. Sebelum tu call dulu mereka bila boleh datang dan check berapa minggu. Buka buku kena 8 weeks kayy

5y trước

Alhamdulillah sis terima kasih hari tu da check n buka buku pink 🥰

Huhu tahniah dikk , anak sulung yee .. ? Kita sama la , masa sy dpt tahu haritu pun menggigil badan semua sbb terkejut and excited dlam masa yg sama tktahu nak bt ape haha 😅😅 congrats btw ❤️❤️

5y trước

Alhamdulillah terima kasih kak .. yes 1st kak .. kann x tw nk kata apa msa tgk 2 line mcm mimpi .. tahniah jua kak smga di permudahkan urusan kta nnt ..Aaminn 🥰

Lepas tu sis buat check up kat hospital,fotostat ic sis dan suami 2 keping, salinan sijil nikah 2keping,gambar pasport 2 keping dan bawa keputusan dari hospital.untuk buka buku😉😉 di klinik ibu san anak

Wsalam,alhamdulillah tahniah. Nnt jgn lupa consume folic acid, klau tgh consume, boleh continue. Boleh bukak buku pink before 12 weeks. Tp jgn prgi awal sgt pulak. 8-11 weeks boleh pergi 🌸

sm la kt .. mula2 nmpk 2 line rs mcm dlm mmpi ..slalu cek 1 line..bila dh 2 line tu rs nk pitam plak x tkata hahaha .. hnya org yg tlalu mghrpkn rzki allh yg ni sj fhm prsaan ..

5y trước

Yes sis kta sama lglg 1st time lg la x tw apa2 kan .. Alhamdulillah byk mummies2 bg nasihat n pndpt .. tahniah jua sis 🥰

Insya allah ada tu sis. Sebelum ni masa saya mula2 buat test naik mcm tu la. Masa tu baru 6 minggu. Cuma pergi klinik scan tak nampak lagi. Sekarang dah 33 weeks 😅

5y trước

inshaAllah Aaminn sis .. wah yake Alhamdulillah tahniah sis smga di permudahkan urusan nnt 🥰

Alhamdulillah sebak pulak kita baca. Hihi. Sebab faham sangat perasaan tu. Jaga diri baik2 ye. Semoga both mommy & baby sihat 😍

Wassalam. Pegi klinik dulu dear. Utk kepastian. Gtau dah buat ujian upt dan dpt double line. Pastu minta doc scan. ☺

5y trước

Alhamdulillah terima kasih kak utk info nya smga Allah memelihara kesihatan kaka sekelurga 😘

Congrulations sis . Alhamdulillah positive klau sis tak puas hati sis pigi klinik mudah-mudahan kandungan sis sehat 😊

99% utp double line confirm pregnnt..klu pegi check dokt pun kptusn sm jugk...dokt akn guna utp jugk lps tu Bru dia scan

5y trước

Alhamdulillah inshaAllah terima kasih sis 🥰