Baju malam

Asalam.. baju malam bby sesuai yg mcm mna. Ank 6 bln. Dia kuat peluh. Mlm pun kepala peluh. Kena hala kipas kt dia saja.Baju jumper smpai kaki tu ok ke panas? Kain sejuk mcm mna ye sesuai ..#seriusnanya #pleasehelp #ingintahu

13 Các câu trả lời

cuaca panas ni jgn bagi baby pakai baju tebal² . siang ok la pakai shirt 👕 and pants👖 ... or pakai baju netting tu or romper...kalau utk tidur.. shirt dengan sluar panjang (kalau sluar pendek nnt nyamuk pulak gigit).. shirt lengan pendek ok 👍. kalau nak pakai baju netting lubang² tu pun ok ...jgn tidur tak pakai baju sudah..sebab nanti dada sejuk..takut nnt dpt sakit lain pulak.

12mo trước

tapi......angin tak masuk lalu dada.........

wslm. baby sy pon jenis kepala berpeluh. tau2 basah je bila pegang. sy duduk penang. macam mlm mmg pakai kan sleepsuit kadang sekali yg berstokin. kadang x. kadang baju jenis berlubang2 tapi sy cari jenis kain tak tebal. cotton. sebab sy rumah kg. malam2 mmg sejuk. siang2 mmg panas. mmg pakaikan baby jenis baju berlubang/singlet romper.

anak saya 11bulan..masa berpantg rumah mak mmg malam tdr dia akan pakai baju tdr lenggan pendek seluar pjg..sampai umur 4bulan..masuk 5bulan balik mai pnng...dia dh tak boleh tdr pakai baju dh..dia akan mereget kepanasan...jadi dari umur 5-11bulan tdr malam mmg tak bagi pakai baju...klu pakai jugak..blkg tgkok dn bdn dia akan beruam...

Anak sy pun jenuh peluh. . kipas mmg hala ke dia je... mlm selalu bg baju tgn panjang, seluar panjang . kadang2 lubang, kadang2 biasa... tp kain cotton, X tebal la... sy X biasa kan Anak tido X pakai baju .. nnt dada dia sejuk, boleh batuk plak...kadang Ada ja pakai baju tgn pendek, tp seluar panjang..

Anak sy pn kuat peluh jgk kalau tdo esp kalau gune lounger.. kalau letak atas katil biase ok je.. cume mcm siang mmg sy bg die pakai baju yg nipis / jenis lubang/ tali halus je.. mlm sy pakaikan baju yg same mcm siang sb tdo bedung

Anak saya pakai singlet and seluar 3 suku. Yang jenis nipis tu. Saya beli 6 pasang rm28 dkt shopee. Itu pun berpeluh sebab rambut lebat. Sudahnya aircond 😂 budak nak masuk 10 bulan

sye bli brand okbb jnis bju lengan pndek+ slua.. kain pun nipis ssuai la.. cuma kepala tu memg kerap peluh jgak

anak Sy siang malam pakai baju lubang2. sebab kuat peluh jugak.