baby sebulan

Ari nie masok sebulan bby kita kuat meregek dulu tk pon smpai pening kepala..nk tdo pon ssh skrng tk kira siang mlm..asal bgn je nngs..cm mne nie momy momy ..

10 Các câu trả lời

Baby kalau beralih bulan memang merengek menangis. Macam baby sy. Da 2bulan +++ nak ke 3 bulan. Menangis je masa nak tido . Stress dibuatnya . Lagi satu lepas demam kuning hilang , da takde bby mula la menangis. Tu la salah satu nye. Masa kuning dia tidur jee.

5y trước

Sampai bawak berubat lah. 3 kali berubat . Tak mau jugak . Last² memang pesen dia macam tu. Bila nangis dalam buai bukak kan surah ruqyah Syariyah senyap pun. Tapi alhamdulillah sekarang dia da okay .

petanda bila baby terlalu kerap menyusu bdan mgkin sbb dia sakit perut,bkn kembung taw..sakit perut mgkin disebabkan oleh ibu salah makn mknan masam atau pdas.. ps:-buah oren baik u ibu berpantang u cpatkan luka sembuh,tp x baik u baby menyusu..

Normal tu sis. Dia rindu dgn mamy dia tu. Sebelum ni dalam perut. Nak belaian lebih. Kalau malam tu sis bedung dia elok2 bukak surah2 tutup lampu bagi susu, bagi dia tido. Sis boleh cuba 5s untuk baby. Or boleh google pasal 5s teknik ni. Berkesan sis.

5y trước

Sis cuba dulu. Baby saya pon mcm tu. Tapi lepas cuba 5s ni alhamdulillah, elok je dia tido. Sis boleh tengok vid ni https://youtu.be/xRkRlvPGywM

Sama la , dia pun bru masuk sebulan hehe 25/6, dia da start merengek je nk ajak sembang kerap, siang atau malam, lepas susu tu ade la sejam die tk tido,jap2 merengek, kite layan kn je lah. Yg pnting kite kene prepare mate ni haa 😆 😝😂

Biasenye die nk susu.. Ataupun berak.. Smbil smbil tu selawatkn kat die.. Tepuk tepuk die.. Lps bagi susu jngn lupa tepuk belakang bgi susu tu tk trsumbat nnti..

5y trước

Bayi memng cepat mnyusu.. Mcm akak ipar saya.. Ni.. Anak selalu nngis bila sumbat je susu gelojohnyelah.. Mcm tk minum sehari.. Hahaha.. Smpaikan die tk blh nk buat keje..

Itu normal sis bila baby nk beralih bulan.makin bsar die,makin kurg dh die meragam.yg penting sis jgn down.nti die dh besar xmerenggek.sis msti rndu die hehehe

norml jga tu sis..mcm ank sya bla mningkat umr ny mkin kt mngis..klu kmi ad mngangu jdi kmi gna ubt kg..

Insyaallah,rajin2 buka surah ar-rahman....

Normal sis.. Yg pnting jgn mngeluh tau

Dah try susukan?

5y trước

Fm..air susu sy pon da kering ...